Last van hoofdpijn? Deze simpele oefeningen kunnen het verhelpen

hoofdpijn oefeningen

Hoofdpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon

We hebben vaak de neiging om bij hoofdpijnklachten direct naar het medicijnkastje te grijpen. Aspirine, paracetamol of ibuprofen kunnen misschien de klachten iets verlichten, maar wil je niet veel liever op een natuurlijke, gezonde manier van hoofdpijn afkomen? Dat kan met deze simpele oefeningen. 

Yoga is een veel gezonder alternatief dan al die medicatie.

Nekklachten

Bepaalde yoga-oefeningen kunnen spanningen verlichten, bloedcirculatie in het lichaam een boost geven en de geest kalmeren. Sommige klachten met betrekking tot hoofdpijn kunnen worden veroorzaakt door pijn in de nek. Bij deze eerste oefening is het belangrijk om de nek wat op te rekken. Ga op de grond of op een yoga-matje in kleermakerszit zitten. Leg je rechterhand op de linkerzijde van je hoofd en trek je hoofd zachtjes schuin naar rechts. Haal een paar keer diep adem en wissel dan van kant. Herhaal beide kanten nog een keer.

Bloedsomloop

Vermoeidheid

Vermoeidheid kan een grote oorzaak zijn van hoofdpijnklachten. Voor deze laatste oefening om volledig te ontspannen, ga je op je rug liggen, met je billen tegen de muur. Houd je benen in de lucht en je enkels al leunend tegen de muur.

Lees ook: Geen beha meer dragen? Dit gebeurt er dan met je lichaam

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere