‘Had ik me stil moeten houden over zijn vreemdgaan?’

stil vreemdgaan

‘Toen ik zag dat hij een aanzoek had gedaan, kon ik mijn mond niet langer houden’

Trix* zoekt haar goede vriendin Fatih op nadat die een nare break-up heeft gehad. Ook goede vriend Siebe en diens collega/vriend Lambert haken aan voor een lekker weekendje ontspanning. Lambert en Fatih blijken het wel héél goed met elkaar te kunnen vinden, maar dan ontdekt Trix dat Lambert allang een relatie heeft. Ze besluit in te grijpen, maar wanneer ze zich niet stil wil houden over zijn vreemdgaan, wordt dat niet door iedereen gewaardeerd.

Weekje weg

“Ik ging op bezoek bij Fatih, en last-minute besloot ook Siebe aan te haken. Hij bracht Lambert mee, die wij verder niet kenden – ze zijn beiden sportcoaches, en waren eerder weggegaan van een werk-event om met ons aan het strand te hangen. Ze bleven ongeveer drie dagen en twee nachten, en Lambert en Fatih hebben die héle tijd flink met elkaar geflirt. Ik vond het super om te zien dat Fatih iemand had ontmoet die haar even afleidde en haar zo duidelijk leuk vond.”

Steamy

Dat gaat behoorlijk ver, schrijft Trix op Reddit: “Op de laatste avond dat Siebe en Lambert hier waren, zijn Fatih en Lambert met elkaar naar bed geweest. Ze vertelde me de volgende ochtend hoe het gegaan was. Nadat Siebe en ik (apart van elkaar) naar bed waren gegaan, hadden zij flink met elkaar staan zoenen in de keuken. Lambert had vervolgens afstand genomen en uitgelegd dat hij thuis recent iemand had ontmoet die hij ook graag beter wilde leren kennen en dat het niets persoonlijks tegenover Fatih was. Fatih had verbaasd gereageerd maar zijn beslissing gerespecteerd en hem het beste gewenst. Hierna is ze naar bed gegaan. Uiteindelijk had Lambert zich schijnbaar bedacht, want hij kwam haar achterna en toen zijn ze met elkaar de koffer ingedoken.”

Schokkende ontdekking

De dag nadat Siebe en Lambert weer richting huis zijn vertrokken, doen Trix en Fatih een bizarre ontdekking. “We vonden Lamberts social media-pagina al snel via de pagina van Siebe. En terwijl we daar doorheen scrolden, beseften we: hij had helemaal niet ‘recent’ iemand ontmoet. Hij was al jarenlang samen met zijn liefje van de middelbare, en ze woonden zelfs samen! Fatih was flink van streek, want als ze dit had geweten, had ze het natuurlijk helemaal niet zo ver laten komen. Ze dacht dat er van een serieuze relatie nog absoluut geen sprake was.”

Fatih wil er verder eigenlijk niets mee doen omdat ze Lambert niet in de problemen wil brengen, en ook Siebe voelt zich niet geroepen om in te grijpen.

Onthulling

“In eerste instantie wilde ik me er ook buiten houden, maar toen ontdekte ik dat Lambert zijn vriendin deze week een aanzoek heeft gedaan. Ik kon het niet met een zuiver geweten laten gebeuren dat deze topvrouw zou trouwen met een man als dit. Zonder te overleggen met Fatih heb ik zijn verloofde vervolgens een bericht gestuurd, met foto’s erbij als bewijs dat hij niet bij z’n werk-event was maar bij ons. Ik kreeg verder geen reactie van Lamberts verloofde, maar Fatih belde me woedend op. Ze praat nu niet meer met me. Had ik me er dan buiten moeten houden? Had ik het anders aan kunnen pakken?”

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam AITA_throwaway_1077.

Lees ook: ‘Mijn beste vriendin heeft opgebiecht dat ze is vreemdgegaan’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Giulia Bertelli