Aha: zo kom je dus aan een trillend ooglid

trillend ooglid
Het klinkt best wel logisch

Zo nu en dan overkomt het iedereen weleens dat een ooglid als een malle begint te trillen. Vaak houdt het maar even aan, maar soms heb je er best wel even last van. Vind jij dat trillende ooglid ook zo vervelend? Wij zijn er eindelijk over uit hoe dat fenomeen veroorzaakt wordt.

Je hebt het gedeeltelijk zelf in de hand.

Myokymie
Een trillend ooglid wordt in de medische wereld anders genoemd dan simpelweg een trillend ooglid. Zo noemen artsen het ook wel myokymie (leuk woord voor galgje). Deze zogenoemde myokymie wordt veroorzaakt door stress, maar het kan daarnaast ook nog eens door andere zaken getriggerd worden, weet The Sun te vertellen.

Te veel
Een trillend ooglid kan ook veroorzaakt worden door een teveel aan allerlei dingen waar we eigenlijk gek op zijn. Denk bijvoorbeeld aan te veel suiker, te veel cafeïne of te veel alcohol. Trilt je ooglid vaker en vind je dit erg vervelend? Dan raadt dokter Matthew Palmer, werkzaam bij het Southwestern Eye Center, aan om minder cafeïne, suiker of alcohol te nuttigen. Volgens de dokter kan een trillend ooglid bij sommige mensen daarnaast ook nog eens getriggerd worden door chocolade!

Schadelijk
Vind je het veel te moeilijk om die bak koffie te laten staan? Dan hoef je je geen zorgen te maken over het trillende ooglid. Hoewel dit wel irritant kan zijn, kunnen deze trekjes geen schade veroorzaken.

Lees ook: Nog steeds moe na 8 uur slaap? Dit doen heel veel mensen verkeerd

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Sun | Beeld: Pexels