Smeren maar: dit lichaamsdeel verbrandt het snelst

lichaamsdeel verbrandt

Smeer jij je hier wel goed in?

De zon schijnt en dat moet gevierd worden met een bezoekje aan het zwembad of het strand. We kunnen dit weekend weer genieten van warme zonnestralen, wat ook meteen betekent dat je je goed moet insmeren. Je wilt immers niet verbranden. Maar denk je er ook aan om je in te smeren op deze plek?

Deze plekken vergeten we vaak in te smeren…

Verbranden

Het is altijd belangrijk om je goed in te smeren. Een verbrande huid is niet alleen pijnlijk, maar het kan het risico op huidkanker ook vergroten. Je nek en je hoofd worden het meest blootgesteld aan de zon, belangrijk dus dat je deze plekken altijd goed insmeert. Maar wist je dat je haarlijn, lippen en oren een van de plekken zijn die vaak verbranden? Dit omdat mensen vaak vergeten hier ook zonnebrandcrème te smeren.

Snelst verbanden

Toch zijn dit niet de plekken die het snelst verbranden, dat zijn namelijk je borst en schouders. “In de zomer dragen vrouwen tops met blote schouders of een bikini, waardoor de schouders en borst bloot worden gesteld aan de zon”, weet Dermatoloog Jennifer A. Stein. Op deze plekken is de huid dun, waardoor ze snel beschadigd raken. Door zonneschade kun je op latere leeftijd ook rimpels op je borst krijgen, omdat de huid door de schade dunner wordt.

Zonneschade

Je loopt zonneschade meestal op wanneer je niet doelbewust aan het zonnen bent. Dit komt vaak omdat je je op zulke momenten niet hebt ingesmeerd. Dus ook als je naar het werk loopt en de zon schijnt, is het belangrijk om je goed in te smeren.

Lees ook: Pronken maar! Vrouwen met sproetjes zijn knapper dan vrouwen zonder sproetjes

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay