Ideaal! Dankzij deze trucjes verbrand je zonder inspanning meer calorieën

calorieën

Dit is wat voor ons!

Het is inmiddels februari en wij houden onze goede voornemens -ongeveer- nog steeds vol. Hoewel we gezond eten en minder geld uitgeven, blijft het lastig om meer te bewegen. Het is immers lastig om naast je drukke levensstijl ook nog eens de sportschool in te duiken. Gelukkig zijn er een paar manieren waardoor je makkelijk extra calorieën kunt verbranden en je hoeft er amper een vinger voor uit te steken.

Met deze tips is het makkelijker!

  • Kruip achter dat scherm vandaan: werk jij op kantoor? Dan spendeer je hoogstwaarschijnlijk de meeste uren op een stoel. Wil je meer bewegen? Loop dan heen en weer wanneer je iemand moet bellen. Moet je een bericht doorgeven aan een collega? Mail het niet, maar loop naar diegene toe. Je krijgt meer beweging én het is ook nog eens gezellig.
  • Neem de trap: oké dit vergt wel wat inspanning. In plaats van de roltrap of lift te nemen, kun je beter de trap nemen. Je krijgt wat extra beweging én je hoeft niet op mensen te wachten die wel heel breed op de roltrap staan. Ideaal!
  • Drink genoeg water: vaak verwarren we honger met dorst. Drink daarom altijd genoeg water. Bovendien houdt water je vetverbranding op gang. Win-win als je het ons vraagt!
  • Draag niet al je boodschappen in een keer: liever lui dan moe? Jij bent niet de enige. Hoe vaak is het jou al overkomen dat je al je boodschappen in één keer van je fiets of auto naar huis wilt brengen en je vervolgens iets laat vallen? Draag je boodschappen in beetjes om frustratie te voorkomen én je beweegt ook nog eens meer.
  • Stofzuigen: tja, het is zeker niet het leukste klusje om te doen, maar je verbrandt er aardig wat calorieën mee. Wij pakken dat ding maar meteen.
  • Zet je auto wat verder weg: parkeer je auto eens wat verder weg van je bestemming dan je normaal doet. Het kost je bijna geen extra tijd, maar je zet wel meteen wat meer stappen.

Lees ook: Met deze vijf activiteiten wordt afvallen opeens superleuk!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Pexels