Met deze vijf activiteiten wordt afvallen opeens superleuk!

shoppen

Met deze activiteiten is afvallen zo’n straf nog niet!

Veel vrouwen zijn altijd bezig met nét die laatste kilo’s afvallen door gezond te eten en voldoende beweging te nemen; niet altijd een vermakelijke bezigheid. Het hoeft echter helemaal niet zo’n slopende strijd te zijn; met deze vijf leuke activiteiten kun je ook afvallen!

1. Shoppen
Shoppen is niet alleen heel erg leuk, het is ook heel erg goed voor de lijn. Uit een Brits onderzoek blijkt zelfs dat vrouwen gemiddeld 240 kilometer per jaar afleggen. Dat is toch beweging! Jammer dat ook je portemonnee er slank van wordt in plaats van alleen jij.

2. Stofzuigen
Oké, of je dit een leuke activiteit vindt of niet verschilt nogal onder de vrouwen, maar van een potje flink stofzuigen kun je zomaar eens een aantal kilo’s afvallen. En niet alleen met stofzuigen; ook met het poetsen van de ramen of het opmaken van het bed verbrand je zo 100 calorieën per uur.

3. Seks
Kijk, dat is nu nog eens een leuke bezigheid! Niet alleen is seks supergoed voor je relatie, ook verbrand je er per halfuur zo’n 120-200 calorieën mee. Doe je ook nog eens aan hele bijzondere standjes in bed, dan kun je er in een halfuurtje zo’n 300 calorieën mee verbranden.

4. Spelen
En nee, dan bedoelen we natuurlijk niet je in je eentje buiten moet gaan spelen (mag natuurlijk wel) maar je kinderen zijn hiervoor uitermate geschikt. Ga tikkertje met ze doen, spring op een trampoline en blijf in beweging. Je verbrandt er zomaar heel veel calorieën mee.

5. Slapen
Vooral deze laatste vinden we helemaal niet vervelend om te doen: wie een mooi lichaam wil kan maar beter de nodige uurtjes slaap pakken. Wanneer je (te) kort slaapt, daalt de hoeveelheid leptine in het lichaam. Leptine zorgt voor een voldaan gevoel na de maaltijd, dus des te minder leptine er in het lichaam zit, des te meer de honger toeneemt.

Bron: Libelle.be | Beeld: Unsplash