Recept: pittige garnalen met sperziebonen uit de Airfryer

garnalen Airfryer

Te lekker om niet te proberen

De Airfryer is bijna een onmisbaar element in ons leven geworden. Vrijwel alles kan in deze luchtfriteuse worden gemaakt. Van taart tot frietjes en van groentes tot borrelhapjes. Bereid jij ook zo graag dingen in de Airfryer? Maak dan eens deze maaltijdwaardige pittige garnalen met sperziebonen.

Om je vingers bij af te likken.

Wat heb je nodig?

  • Olie, om in te vetten
  • 1 gele ui, in stukken gesneden
  • 400 gram sperziebonen
  • Chillivlokken (optioneel)
  • 20 jumbogarnalen
  • Sriracha, naar smaak
  • 1 eetlepel roomboter, gesmolten.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de Airfryer voor op 180 °C en doe een beetje olie in een bakblik dat speciaal voor de Airfryer is.
  • Voeg de gele ui en sperziebonen toe en doe er wat chillivlokken overheen. Bak zo’n 5 minuten. Roer na 3 minuten even om.
  • Doe de garnalen in een kom en roer de gesmolten boter en Sriracha erdoor.
  • Doe de garnalen bij de sperziebonen en roer door elkaar.
  • Stel de timer van de Airfryer in op 6 tot 8 minuten, of tot de garnalen helemaal gaar zijn.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Binnen 15 minuten zet je een romige pasta met tomaten en garnalen op tafel

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Air Fryer Recipes with Booger500us | Beeld: videostill