Kerstrecept: binnen 15 minuten zet je een romige pasta met tomaten en garnalen op tafel

romige pasta garnalen
Dit gerecht zet je makkelijk en snel op tafel tijdens de drukke kerstdagen

We hoeven je niet meer te vertellen dat de kerstdagen een van de leukste, maar ook een van de drukste dagen van het jaar zijn. Helemaal als je ook nog eens de hele familie over de vloer krijgt en jij verantwoordelijk bent voor een fantastisch kerstdiner. Waarom het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Deze lekkere, romige pasta met tomaten, knoflook en garnalen heb je namelijk binnen 15 minuten al op tafel staan!

Met een romige pasta kun je nooit de plank misslaan tijdens een kerstdiner!

Dit heb je nodig:

  • 300 gram verse linguine (of een andere pasta naar keuze)
  • 1 middelgrote gele ui in blokjes gesneden
  • 2 eetlepels boter (of olijfolie)
  • 6 knoflookteentjes, gehakt
  • 500 gram rauwe jumbo garnalen of gamba’s gepeld en zonder staart
  • 2 theelepels gedroogde basilicum
  • 1 theelepel zout
  • 400 gram passata of marinarasaus
  • 1 theelepel (kippen)bouillonpoeder
  • 2 eetlepels verse gehakte peterselie
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • Een snufje kristalsuiker
  • 160 milliliter verse slagroom
  • Geraspte Parmezaanse kaas, om te serveren
  • Extra vers gehakte peterselie, om te serveren

Zo maak je het:

  • Kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij. (Bereid de pastasaus, terwijl de pasta kookt.)
  • Verhit de boter of olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak tot ze transparant zijn.
  • Roer de gehakte knoflook erdoor en bak tot het geurig is (ongeveer 30 seconden), voeg dan de garnalen met de gedroogde basilicum en een halve theelepel zout toe.
  • Bak de garnalen 2 minuten aan één kant; draai om en laat nog een minuut aan de andere kant sauteren.
  • Voeg de passata of marinarasaus, de bouillonpoeder, peterselie, zwarte peper, suiker en het resterende zout toe. Laat de saus nog een minuut doorwarmen voordat je de room toevoegt.
  • Laat de saus nog een minuut doorkoken tot de garnalen gaar zijn. Roer de pasta, zodra deze gekookt en afgegoten is, door de romige tomatensaus.
  • Breng op smaak met extra zout indien gewenst. Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en verse peterselie.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: 3 tips om geld te besparen in de dure decembermaand

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bronnen: Cafe Delites | Beeld: videostill