Anna vertelt: ‘Mijn man behandelt me als zijn secretaresse’

‘Hij geeft mij het gevoel dat ik zijn persoonlijk assistent ben’

De ene vrouw vindt het heerlijk om voor haar man te zorgen, de ander ziet de taken liever eerlijk verdeeld. Voor Anna* is de maat nu toch echt vol: haar man begint haar namelijk steeds meer als zijn secretaresse te behandelen. Op het platform Reddit doet ze anoniem haar verhaal. 

Commanderen

Ze begint haar verhaal op het platform met: ”Mijn man is het type persoon dat graag delegeert en vraagt ​​of er dingen voor hem gedaan kunnen worden.” Zorgzaamheid is een soort van zijn ‘liefdestaal’, vertelt de vrouw. ”Begrijp me niet verkeerd: ik wil absoluut dat hij zich geliefd voelt, maar soms voel ik me daardoor een bediende in mijn eigen huis”, gaat ze verder. ”Hij kan bijvoorbeeld urenlang niets te drinken hebben, maar zodra ik opsta, vraagt hij me om een ​​glas water. Of als hij besluit dat iets grondig schoon moet, zegt hij dat een deel van dat werk door mij gedaan moet worden. Terwijl als ik besluit iets grondig schoon te maken, ik het gewoon allemaal zelf doe.”

E-mails opstellen

Ze vervolgt haar verhaal met: ”Engels is niet zijn moedertaal en hij heeft nooit echt veel verstand gehad van computers, dus in het verleden heeft hij mij wel eens gevraagd belangrijke e-mails voor hem op te stellen.” Anna had daar op zich geen problemen mee, maar sinds hij vorig jaar een nieuwe baan heeft gekregen wél. ”Doordat hij nu veel meer moet mailen, heb ik eigenlijk elke avond een tweede baan als zijn secretaresse. Ik schrijf letterlijk al zijn e-mails voor hem, zelfs de meest eenvoudige berichten.”

Anna vond dat het zo niet langer kon en kaartte haar probleem aan. ”Ik heb hem inmiddels gezegd dat ik hem eventueel wel kan helpen, maar dat ik de mails niet meer voor hem wil schrijven.” Hij stemde in en verontschuldigde zich, maar na een paar weken is het stel weer terug bij af en doet Anna weer het meeste werk.

Anna is het zat

”Een paar dagen geleden kocht hij een nieuwe lamp voor op zijn nachtkastje. Zijn oude zette hij vervolgens op de mijne, ervan uitgaande dat ik hem wel even op zou ruimen.” En zo zijn er nog wel meer van dit soort dingen, laat Anna doorschemeren in haar bericht. Ze vraagt andere vrouwen op het platform om advies. ”Ik hou van mijn man en we hebben op zich een goede relatie, maar op de een of andere manier geeft hij mij nog steeds het gevoel dat ik zijn persoonlijk assistent ben in mijn eigen huis. Ik heb het al meerdere keren aangekaart maar hij lijkt mij niet echt serieus te nemen. Hebben andere vrouwen hier ook last van?”

*Anna is niet de echte naam van de vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum Reddit onder de user name blueberry1115. 

Lees ook: ‘Had ik moeten toelaten dat een goede vriend zijn vriendin ten huwelijk vroeg op mijn bruiloft?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock