Man vertelt: ‘Ik kocht een bruidsjurk van de kringloop voor onze bruiloft’

bruidsjurk kringloop

Een deel van zijn (rijke) familie kon dit niet accepteren en besloot de grote dag te verpesten 

Roy* (28) komt uit een welgestelde familie, waarin hij niets te kort kwam. Zijn vrouw (31) is echter heel anders grootgebracht, zij is gewend om zuinig te leven. Dat Roy hierin meegaat en een bruidsjurk en pak van de kringloop kocht, viel helaas niet bij iedereen in goede aarde. 

Welgestelde familie 

“Ik kom uit een welgestelde familie. Mijn opa is altijd een goede investeerder geweest, daarom hebben wij nu miljoenenbedrijven”, begint Roy zijn verhaal op het forum Reddit. “Mijn moeder en zus vinden dit rijke leventje helemaal geweldig en kregen al snel vreemde obsessies. Alles moest chic zijn en van dure merken.” Hoewel het fijn is om geen geldzorgen te hebben, heeft de man dit gedrag nooit helemaal kunnen begrijpen. 

Zuinig leven 

“Mijn vrouw, met wie ik nu vier jaar getrouwd ben, komt uit een gezin uit de middenklasse. Zij is gewend om zuinig te leven en koopt regelmatig tweedehands spullen en kleding”, gaat Roy verder. Hoewel hij zelf uit een heel ander milieu komt, kon hij deze duurzame levensstijl wel waarderen. “Ik begon ook zuiniger te leven en ging af en toe naar de kringloop. Eerlijk gezegd vind ik het geweldig. Ik heb sowieso een voorliefde voor ouderwetse spullen, maar er zijn ook genoeg stijlvolle opties te vinden.” Dat dit spaarzame leventje ook nog eens milieuvriendelijk is, is helemaal mooi meegenomen. 

Twee bruiloften 

Toen Roy en zijn vrouw gingen trouwen, besloten ze dan ook voor een ouderwetse look te gaan. “We gingen naar de kringloop en vonden daar een vintage trouwjurk uit de jaren negentig. Ik vond ook een trouwpak, dat er perfect bij paste. We waren in totaal nog geen 500 euro kwijt voor onze outfits.” De bruiloft van het stel vond in twee gedeelten plaats, omdat hun familie niet bij elkaar in de buurt woont. “Mijn vader en opa waren onder andere op de eerste bruiloft. Het was een fantastische dag”, vertelt de man. “Na die tijd hebben we de kleding laten reinigen, zodat ze weer als nieuw waren.” 

Grote dag verpest 

“Mijn moeders kant van de familie was aanwezig op de tweede bruiloft”, gaat Roy verder. Dat was echter een minder heugelijke dag. “Zij stonden niet achter de keuze van onze kleding. Ik heb ze gezegd dat ze moesten stoppen met commentaar leveren, omdat ik de bruiloft anders zou afblazen.” Helaas hebben de waarschuwingen weinig opgeleverd en liep de grote dag, die zo mooi had moeten zijn, alsnog uit de hand. “Mijn moeder ging tekeer tegen mijn vrouw. Ze zei dat het een goedkope vrouw was die haar zoon alleen maar gebruikte.”

Veel vragen 

Het pasgetrouwde stel is destijds niet op de beledigingen ingegaan. “We hebben meteen een einde gemaakt aan de dag en iedereen naar huis gestuurd”, vertelt Roy. Hoewel dit al vier jaar geleden is, zit de man nog steeds met veel vragen. Had hij ‘gewoon’ een nieuwe bruidsjurk en pak moeten kopen? Of ligt het probleem helemaal niet bij het stel zelf? Wat zou jij tegen Roy willen zeggen?

*Roy is niet de echte naam van de man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/aitathriftdress.

Lees ook: ‘Mijn echtgenoot geeft me een slecht gevoel als ik iets extra’s eet’ 

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Drew Hays