Dit is de grootste afknapper op datingsites en het heeft niks met uiterlijk te maken!

datingapps

Voortaan je berichtjes op datingsites maar even checken…

Datingsites zijn tegenwoordig uitermate populair om te zoeken naar je toekomstige levenspartner. We swipen massaal op Tinder en wanneer je een match hebt, komt dat spannende moment: het eerste gesprek. Je hoopt op een leuke opening, maar dan krijg je een zin bomvol spelfouten. Je voelt het meteen: dit wordt ‘m niet. 

Hoe kan het toch dat we spelling zo belangrijk vinden?

Spelling
Dating-website Zoosk deed een onderzoek naar online daten en de afknappers. Negenduizend leden vulden een enquête in en daaruit bleek dat mensen vooral afknappen op slechte spelling. 72 procent van de mensen gaf aan dat taalfouten echt gelijk een ‘nee’ betekent en dat ze niet met diegene op date zouden gaan. 48 procent gaf zelfs aan niet meer met diegene te willen praten!

Ongeïnteresseerd
De reden dat dit zo’n enorme afknapper is, is het feit dat mensen ongeïnteresseerd overkomen als er spelfouten in de tekst zitten. Diegene zou geen moeite voor je doen en dat vinden veel vrouwen niet aantrekkelijk. Even een klein feitje: singles die een uitroepteken in hun profiel hebben staan maken 10 procent meer kans op een reactie.

Lees ook: Onthullend: volgens jouw sterrenbeeld vind jij déze mannen het meest aantrekkelijk!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Unsplash