‘Mijn vriend zorgt ervoor dat ik me schuldig voel als ik eet’

schuldig

‘Ik wil het ook niet weggooien, want dat is zonde’

Vanessa en James zijn al een aantal jaar bij elkaar en hebben samen een dochter. Vanessa werkt vanuit huis, James werkt op een kantoor. Ze vraagt James regelmatig om fastfood mee te nemen, wat hij altijd doet. Vervolgens zorgt hij er echter voor dat ze zich schuldig voelt als ze die snacks opeet. Op Reddit vraagt Vanessa lezers om raad.

Geen fijne sfeer

“Mijn vriend James heeft een hele vervelende gewoonte en ik word er gek van”, begint Vanessa haar verhaal. “Sinds de geboorte van onze dochter, die nu alweer een jaar is, werk ik alleen vanuit huis. James heeft een kantoorbaan en gaat daar elke dag heen. Het gebeurt regelmatig dat ik na mijn werk behoorlijk hongerig ben en aan James vraag of hij iets van mijn favoriete fastfoodketen mee wil nemen. Dit doet hij altijd, maar daarna zorgt hij voor een onaangename sfeer in huis.”

Telkens dezelfde opmerkingen

Op het moment dat James thuiskomt, heeft hij namelijk altijd iets te zeggen over Vanessa’s bestelling. “Hij benoemt altijd meerdere keren hoe ongezond het eten of drinken is dat hij heeft meegenomen. Hij zegt het zelfs tegen onze dochter, ook al begrijpt ze nog niet echt wat hij bedoelt. Het zorgt er telkens voor dat ik meteen geen zin meer heb om daadwerkelijk te gaan eten of drinken. Ik doe het wel altijd, anders is het zonde. Daarna voel ik me echter enorm schuldig.”

Overgevoelig?

Vanessa heeft al meerdere keren geprobeerd het probleem aan te kaarten. “Dat leidt eigenlijk altijd tot ruzie”, schrijft ze. “James blijft maar zeggen dat de producten die ik bestel niet goed voor me zijn. Het neemt ze echter wel elke keer mee, dus draagt hij daarmee niet bij aan het probleem? Ik zou kort teleurgesteld zijn als hij niets meer zou nemen, maar daarna zou ik gewoon iets uit onze eigen keukenkastjes maken. Ben ik nou overgevoelig of doet hij vervelend?” Wat zou jij tegen Vanessa zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Virtual-Trash5752.

Lees ook: ‘Mijn man heeft om een bizarre reden niks voor Moederdag gekocht’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Farhad Ibrahimzade