Door deze 5 tips toe te passen, houd je het leuk in je relatie

leuk-relatie

Zo zorg je ervoor dat jullie niet van elkaar wegdrijven

Het kan best een uitdaging zijn om je relatie leuk te houden, zeker als je partner en jij al langere tijd samen zijn. Er zijn meerdere dingen waar je extra aandacht aan kunt besteden als je merkt dat het wat minder gaat. Wij zetten vijf van die dingen voor je op een rij.

1. Blijf met elkaar praten over financiën

Hoewel het niet erg aantrekkelijk klinkt, is geld wel een van de belangrijkste factoren in een relatie. Je hoeft natuurlijk niet elke dag met je partner te bespreken wat jullie allemaal hebben uitgegeven, maar het is wel verstandig om af en toe een begroting met elkaar door te nemen. Door erover te blijven praten, zorg je voor gelijkwaardigheid en openheid binnen de relatie. Vaak hoor je achteraf immers dat een relatie is gestrand omdat beide partijen niet van elkaars financiën op de hoogte waren of omdat er geen duidelijke verdeling gemaakt was.

2. Zorg ervoor dat je partner altijd een prioriteit blijft

Als je een druk leven hebt, kan aandacht voor je partner er nog weleens bij in schieten. Er is altijd wel iets te doen: werk, bezoekjes aan familie, zorg voor de kinderen… Toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je partner niet het gevoel krijgt dat je hem of haar voor lief neemt. Daardoor wordt het namelijk erg makkelijk om van elkaar weg te drijven, wat vervelende gevolgen kan hebben. Merk je dat je partner minder prioriteit krijgt dan eerder? Dan kan het zeker geen kwaad om andere dingen af en toe uit te besteden en meer tijd met elkaar door te brengen.

3. Geef je partner complimenten in plaats van kritische noten

Vooral als je langer bij elkaar bent, ken je je partner door en door. Je bent je bewust van diens positieve én negatieve eigenschappen. Het is belangrijk om je altijd op het positieve te blijven focussen, anders krijg je kleine irritaties. Voor je het weet, zit je je partner continu te bekritiseren. Dat zorgt nou niet bepaald voor een fijne sfeer. Bedenk je regelmatig waarom jullie ook alweer verliefd op elkaar zijn geworden en focus je daarop. Door het positieve te belichten, zorg je voor positieve communicatie tussen jullie. Spreek het ook duidelijk uit als je wilt dat er iets in jullie communicatie verandert, zodat jullie daar samen aan kunnen blijven werken.

4. Blijf tijd voor elkaar maken in de slaapkamer

Dit punt is verbonden met punt 2. Je partner kan al snel onderaan je prioriteitenlijst komen te staan, waardoor intimiteit er ook bij inschiet. Aan het begin van een relatie kun je vaak niet van elkaar afblijven, maar naarmate de schema’s voller worden neemt dat af. Door er bewust tijd voor te blijven maken, zorg je ervoor dat jullie je nog altijd met elkaar verbonden voelen. Merk je bijvoorbeeld dat je na een bepaald moment van de dag altijd inkakt? Zorg er dan voor dat je voorafgaand aan dat moment intimiteit inplant. Wees je ervan bewust op welke momenten van de dag er de meeste gelegenheid voor is en stem dat met elkaar af. Klinkt misschien allemaal niet zo spontaan als je zou willen, maar het zorgt er wel voor dat het intieme vuurtje blijft branden.

5. Blijf betrokken bij elkaar belevingswereld

Weet jij nog altijd precies wat de dromen, doelen en zorgen van je partner zijn? Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van diens belevingswereld en je daar af en toe mee bezig te houden. Dat zorgt voor diepte en verbondenheid binnen je relatie. Het vergt regelmatig wat inspanning en tijd, zeker als je partner hobby’s heeft waar jij niet per se warm van wordt. Hoe meer je echter van elkaar weet, hoe makkelijker het is om het contact en de verbinding niet te verliezen.

Lees ook: Short king spring: een relatie met een kleinere man is blijkbaar enorm hip

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash, Justin Follis