‘Hoe zorg ik voor meer intimiteit met mijn man na ruim twintig jaar huwelijk?’

intimiteit

‘Hij denkt dat ik niet meer verliefd op hem ben, terwijl dat niet waar is’

Cynthia* en Trevor zijn al meer dan twintig jaar getrouwd en hebben samen een dochter. Hoewel ze goed met elkaar communiceren, kwam Trevor laatst ineens met een probleem dat Cynthia niet aan zag komen. Hij voelt zich niet meer geliefd in hun huwelijk, omdat er amper sprake is van intimiteit. Cynthia weet niet hoe ze dat probleem op moet lossen en vraagt lezers op Reddit om raad.

Allemaal geweldig

“Mijn man Trevor is geweldig”, begint Cynthia haar verhaal. “Hij is mijn beste vriend, mijn grootste steun, een geweldige echtgenoot en een topvader. De afgelopen paar jaar heeft hij het grootste gedeelte van de huishoudelijke taken voor zijn rekening genomen, omdat ik een baan heb die veel van me vraagt. Daar heeft hij nooit over geklaagd. We hebben een dochter van elf, met wie hij een supergoede band heeft. Ze gaan bijna elke avond samen skateboarden, hij leert haar tekenen en ze luisteren veel naar dezelfde muziek. Met mij gaat Trevor nog altijd op dates en soms gaan we samen een weekendje weg. We hebben een succesvol huwelijk en zijn al zo’n beetje ons halve leven samen.”

Een probleem aangekaart

Ook op het gebied van communicatie gaat het goed tussen Trevor en Cynthia. “We kunnen overal over praten en luisteren echt naar wat de ander te zeggen heeft. We proberen ook altijd vanuit ‘ik heb het gevoel dat’ te spreken in plaats van elkaar ergens van te beschuldigen”, schrijft Cynthia. Dat klinkt allemaal top, maar toch is er iets wat steekt. “Een paar dagen geleden begon Trevor ineens een gesprek om te melden dat hij zich niet geliefd voelt. Ik schrok er behoorlijk van. Hij legde uit dat het vooral met het fysieke aspect van onze relatie te maken heeft. Vrijwel iedere keer dat hij intiem wilde zijn, heb ik het geweigerd omdat ik uitgeput was door mijn werk.”

Advies nodig

Cynthia hoorde Trevors hele verhaal aan en besefte meteen dat hij een punt had. “Er is inderdaad een stuk minder intimiteit geweest dan ik zou willen en dat komt door mij. Ik heb er op de een of andere manier vrijwel nooit meer zin in. Trevor is ervan overtuigd dat ik niet meer verliefd op hem ben, maar dat is helemaal niet het geval. Ik vind hem nog altijd net zo leuk als toen we meer dan twintig jaar geleden trouwden. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat er weer meer intimiteit in onze relatie is en dat dit probleem wordt opgelost?” Wat zou jij Cynthia adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam ra_throwaway_83626.

Lees ook: ‘Ik heb mijn schoonmoeder expres de verkeerde babynaam verteld’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Fa Barboza