Met dit leeftijdsverschil in je relatie heb je een grote kans dat het misgaat

leeftijdsverschil

Wat is jullie verschil in leeftijd?

We zouden het graag anders zien, maar de uitspraak ‘age is just a number’ gaat niet altijd op. Blijkbaar zit daar toch echt een maximum aan. Schelen jij en je partner maar een jaar? Geen zorgen, jouw relatie heeft een grote kans van slagen. Maar voor de rest geldt toch wat anders…

Sommige stellen zitten diep in de gevarenzone.

Verschil in leeftijd

Emory Universiteit heeft onderzoek gedaan naar stellen met een groot leeftijdsverschil. Wat blijkt? Stellen met een groot leeftijdsverschil hebben veel meer kans om uit elkaar te gaan. Een koppel met slechts een jaar verschil heeft maar 3 procent meer kans om uit elkaar te gaan in vergelijking met koppels van dezelfde leeftijd. Bij een verschil van vijf jaar is dit verschil al 18 procent en bij tien jaar al 39 procent. Voor koppels met een verschil van twintig jaar hebben we slecht nieuws. Die relaties zijn in 95 procent van de gevallen gedoemd te falen.

Honderd procent

Laat je nu niet direct afschrikken. Ondanks dat de kansen er misschien niet heel goed uitzien, moet je je ook realiseren dat nergens honderd procent staat. Elke relatie heeft een kans van slagen. Wie weet behoren jullie wel tot de lucky few.

Lees ook: Zit je in een relatiesleur? Dit is waarom dat eigenlijk helemaal niet erg is!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: pexels