Mensen die in deze provincie wonen krijgen de meeste Valentijnskaarten

Valentijnskaarten

Woon jij hier?

Nog even en het is zover. Valentijnsdag nadert met rasse schreden en de winkels liggen tjokvol met roze en rode, romantische cadeaus. Iets wat ook bij Valentijnsdag hoort, zijn valentijnskaarten. Altijd leuk om te krijgen, of het nou van een stille aanbidder, vriendin of van je partner is. Wist je dat in de ene provincie meer valentijnskaarten worden gestuurd dan in de ander?

Naar deze provincie gaan de meeste valentijnskaarten.

Valentijnskaarten

Kaartenwebshop Kaartje2go was wel benieuwd naar welke provincie de meeste kaarten der liefde worden verstuurd en besloot op onderzoek uit te gaan. De webshop onderzocht naar welke provincie de meeste kaarten worden verstuurd en waar degenen wonen die ze versturen. Dit deed de webshop door alle bestelde valentijnskaarten van de afgelopen drie jaar onder de loep te nemen en kon concluderen dat de kaarten in de provincie Brabant werden ontvangen en besteld. Tevens keek Kaartje2go naar de plaats waar de meeste kaarten op de bus werden gedaan. Volgens hen wonen de meeste romantici in Uden. Ook leuk om te weten: uit de research van de webshop bleek bovendien dat maar liefst driekwart van alle kaartverstuurders vrouw is.

Romantische provincies

Brabant werd gevolgd door de provincies Utrecht en Overijssel. Helaas werd ook duidelijk naar welke provincies de minste kaarten worden gestuurd. In Friesland, Limburg en Zeeland ontvangen en versturen de inwoners minder valentijnskaarten.

Lees ook: Dit zijn de meest romantische plekken op aarde

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels