Op deze 5 plekken heb je de meeste kans om liefde te vinden

plekken liefde

Datingapps excluded!

Anno 2023 zie je door de bomen het bos bijna niet meer als het gaat om datingapps. Tinder, Happn, Bumble, Breeze, Hinge, het zijn er mega veel. Pessimistisch denken dat je de liefde daardoor niet offline kunt vinden, is overigens niet nodig. Uit onderzoek blijkt dat je op de volgende plekken de meeste kans hebt om liefde te vinden.

Op het werk

Misschien kun je je zo snel niet voorstellen dat jij en Robin van marketing een match zouden vormen, maar hey, het kan! Een op de tien mensen ontmoet diens partner op het werk. Niet zo gek, want je spendeert er veel tijd. Als je iemand elke dag ziet, krijg je best veel mee van diens persoonlijkheid. En als er dan een keer een werkborrel op de planning staat en iedereen is wat losser, dan kan er het een en ander gebeuren.

In de supermarkt

Oké, vandaag de dag laten veel mensen hun boodschappen weleens bezorgen, maar de meeste mensen zijn alsnog regelmatig in een supermarkt te vinden. En naast verse groenten, deegwaren, diepvriesproducten, liggen daar ook kansen. Het is heel makkelijk om er een gesprekje aan te knopen over een product dat iemand koopt (die nieuwe chipssmaak, is het iets?).

En mocht je het nu wel een beetje random vinden om een vreemde naar zoiets te vragen? Doe het dan bij het vlees- of broodschap. Volgens psycholoog Antonia Hall is dat de beste plek in de supermarkt om een gesprekje aan te knopen.

Religieuze gebouwen

Misschien is het niet het strakste plan om naar een kerk, moskee of tempel te gaan als je zelf atheïst bent, maar als je wel een religie volgt (en sowieso dit soort plekken bezoekt), kan het geen kwaad om je ogen open te houden in een religieus gebouw. De kans is groot dat je hier like-minded mensen ontmoet.

Studieplekken

Ook op universiteiten en scholen kun je veel mensen ontmoeten, en je zou er maar zo eens je partner tegen kunnen komen. Uit onderzoek van de Edinburgh University blijkt dat dit een van de meest waarschijnlijke plekken is om liefde te vinden. Zo bleek dat 50 procent van de studenten een liefde ontmoette tijdens hun studententijd. Onder andere omdat mensen dezelfde interesses hebben en mensen tijdens hun studentenperiode veel sociale dingen ondernemen.

De sportschool

Niet iedereen vindt sporten even leuk, maar in de sportschool kom je wel mensen tegen die beweging prioriteit geven. Overigens moet je wel regelmatig gaan. Uit onderzoek blijkt dat het vaak even duurt voordat mensen elkaar aan durven te spreken in de sportschool.

Lees ook: ‘Aha! Zo smaakt je goedkope wijn duur’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Medium, Grazia | Beeld: Karina Carvalho (Unsplash)