Singles opgelet: dit voordeel heeft vrijgezel zijn

Vrijgezel

Die kun je in je zak steken 

Anno 2021 hangt het geluk van een vrouw zeker niet alleen af van het hebben van een partner. Vrouwen zijn vandaag de dag onafhankelijk, maken hun eigen keuzes en zorgen voor hun eigen geluk, ongeacht of ze een partner hebben of niet. Hoewel het hebben van een vriend of vriendin voordelen heeft, heeft vrijgezel zijn dat ook.

Uit onderzoek blijkt dat vrijgezelle vrouwen zich sneller als persoon ontwikkelen.

Voordelen

Single of niet, de vrouw van tegenwoordig kan haar eigen boontjes wel doppen. Toch bleek uit studies van Happify en Pew Research Center én uit een onderzoek van Bella DePaulo dat single vrouwen nog wat zelfstandiger zijn. Bovendien zouden vrijgezellen betere banden met familie en vrienden hebben en zich sneller als persoon ontwikkelen, zo weet Grazia. Ook zouden singles fitter voor de dag komen.

Werk

Ook op het werk hebben singles minder te klagen. Zo zouden vrijgezellen over het algemeen tevredener zijn op het werk. Na een (grote) invloedrijke gebeurtenis -denk aan een huwelijk- zou het werkplezier namelijk afnemen. Een relatie hebben heeft zo z’n voordelen, maar vrijgezel zijn dus ook.

Lees ook: Waarom vrouwen na een break-up vaak van kapsel wisselen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld: Unsplash