‘Mijn nieuwe vriend heeft behoorlijk gelogen over zijn leeftijd’

leeftijd

‘Zo’n leeftijdsverschil kan toch niet?’

Lynn* heeft via een app voor festivals een leuke jongen ontmoet. Ze zijn na hun ontmoeting ook samen naar een festival geweest en werden al snel verliefd op elkaar. Hij blijkt echter veel ouder dan hij eerst vertelde. Lynn voelt zich bedrogen en weet niet meer wat ze moet doen. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Gereageerd op haar post

“Een paar weken geleden meldde ik me aan bij een app voor muziekfestivals. Ik hou daar enorm van en wilde kijken welke festivals er allemaal bij mij in de buurt werden georganiseerd”, begint Lynn haar verhaal. “Ik had een post op die app gemaakt, in de hoop om met mensen in contact te komen die wel met mij naar een festival wilden. Jason reageerde er meteen op en ik stuurde hem een privébericht.”

Dezelfde leeftijd

Lynn en Jason hebben een week non-stop contact gehad, onder andere via FaceTime. “Ik heb hem meteen gevraagd hoe oud hij was, want ik was wel echt op zoek naar een band met mensen van mijn eigen leeftijd. Ik ben 23, hij zei dat hij 25 was. Dat vond ik prima. We ontmoetten elkaar voor het eerst ‘in het echt’ bij een festival dat een week later plaatsvond en de vonken sprongen meteen over.”

Gelogen

Lynn was dus behoorlijk verliefd en genoot er intens van. “Het voelde allemaal meteen zo echt en zo fijn. We hadden een enorm goede band, ook al wonen we behoorlijk ver bij elkaar vandaan. Het hele festival ging in een roes voorbij en voor we het wisten, moesten we afscheid nemen.” Toen Lynn in de auto zat op weg naar huis, kwam haar wereld echter stil te staan. “Jason belde me ineens, ook al hadden we elkaar net nog gesproken. Hij zei dat hij iets wilde opbiechten. Hij was geen 25, maar 38!”

Hoe nu verder?

De schok was groot bij Lynn. “Hij zei dat hij zich onzeker voelde over zijn leeftijd en dat hij van tevoren niet had verwacht dat we voor elkaar zouden vallen. Ik ben enorm in de war, omdat ik hem zó megaleuk vind. Maar dit leeftijdsverschil kan toch niet? Het voelt alsof hij me heeft verraden. Wat moet ik doen?” Wat zou jij tegen Lynn zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Icy-Yellow4945. 

Lees ook: ‘Ik heb mijn broer een waardeloze vader genoemd’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Chris, Nguyen