‘Mijn schoonmoeder probeert mijn relatie kapot te maken’

schoonmoeder

‘Ze vindt mij niet goed genoeg voor haar zoon’

Cato* en Laurens hebben al twee jaar een relatie. Beide wonen ze nog bij hun ouders. Vanaf het moment dat Cato voor het eerst bij Laurens’ ouders thuiskwam, merkte ze dat zijn moeder haar niet mocht. Ze maakt constant vervelende opmerkingen en geeft Cato het gevoel dat ze niet goed genoeg is voor haar zoon. Op Reddit vraagt ze om advies.

Nare opmerkingen

“Mijn relatie met Laurens is fantastisch, maar toch is er een probleem”, begint Cato haar verhaal. “We wonen allebei nog bij onze ouders en overnachten in het weekend bij mijn ouders of bij hem. Vanaf het moment dat ik de moeder van mijn vriend ontmoette, heeft ze nare opmerkingen gemaakt. Ze is erg gelovig en ik kom uit een gezin waar wij dat niet zijn. Ik heb het gevoel dat ze me dat kwalijk neemt.”

“Vanaf het begin probeerde ze ons al uit elkaar te halen. Ze zei tegen Laurens dat ik niet goed genoeg voor hem ben en dat hij beter iemand kon kiezen die “dichter bij hun kring” stond. Ik wilde geen scène maken, dus bleef ik stil en glimlachte, in de hoop dat het over zou gaan als ze me eenmaal leerde kennen.”

Van kwaad tot erger

Cato en Laurens zijn nu ruim twee jaar samen, maar helaas wordt het gedrag van Laurens moeder niet minder. “Ze maakt opmerkingen over mijn lichaam, over mijn gewicht en zelfs over mijn gezin. ‘Oh, weet je zeker dat je dat gaat eten? Heb je nog niet genoeg?’ Ze stelde me zelfs diëten voor en raakte van streek toen ik haar vertelde dat ik blij ben met mijn lichaam. Ik begin echt nerveus te worden bij haar in de buurt en ze maakt me erg onzeker.”

“Ik besloot vorige week om Laurens’ zus in te lichten en vertelde haar over de situatie. Ze schrok van het gedrag van haar moeder en zei dat er niks mis met me was en ik dit gedrag niet moest accepteren. Toen ik aan Laurens vertelde wat er speelde en zei dat ik liever niet meer bij hem thuiskom, raakte hij van streek. Hij zei dat ik ondankbaar ben en dat ik me niet moet aanstellen. Ik ben bang dat zijn moeder te erg op hem heeft ingepraat. Wat moet ik nu?” Wat voor advies zou jij aan Cato geven?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwRAJustsomeone.

Lees ook: ‘Mijn vader is niet welkom op mijn bruiloft’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels