Stel je partner deze 7 vragen om een sterkere relatie te krijgen 

vragen partner relatie

Ga er maar eens goed voor zitten

Zijn jij en je partner al een tijdje samen? Grote kans dat jullie alles met elkaar delen – tandenborstels, gedragen sokken en ga zo maar door. Ondanks dat jullie band hartstikke sterk is, is het best interessant om jullie relatie eens onder de loep te nemen. Stel je partner deze 7 vragen en leer elkaar nog beter kennen. Spannend, maar superinteressant. Je kunt het!

1. Hebben wij ooit een gesprek gevoerd dat voor jouw gevoel niet goed is afgerond?

Misschien heeft je partner nog lang nagedacht over een bepaald gesprek dat jullie in het verleden hebben gevoerd. Had je partner nog iets willen zeggen, maar dit toch maar achterwege gelaten? Dit is het moment om erop terug te komen. En nee, dit moet je niet zien als oude koeien uit de sloot halen. Het is juist een goed moment om oude discussies echt af te sluiten.

2. Wat vind je het allerfijnste wanneer je thuiskomt na een lange werkdag?

Overval jij je partner met immens veel vragen en aandacht wanneer hij of zij thuiskomt na een lange werkdag? Het is goed bedoeld, maar misschien zit je partner hier totaal niet op te wachten. Door dit te bespreken kun je perfect aan elkaars verwachtingen voldoen. Geloof ons: dit gaat de sfeer in huis – en dus ook jullie relatie – enorm verbeteren.

3. Wat kan ik doen om je meer geliefd te laten voelen?

Klinkt zweverig, maar is eigenlijk een hele simpele vraag. Je partner kan laten weten vaker een knuffel te willen of dat hij of zij je graag wat minder op je telefoon bezig ziet.

4. Wat vind je van ons seksleven?

Een spicy vraag tussen de bedrijven door: hoe denkt je partner of jullie huidige seksleven? Kan het meer, minder, anders, beter en ga zo maar door. Ondanks dat het misschien niet voor iedereen even gemakkelijk is om over seks te praten, is het toch nodig. Het is immers een belangrijk onderdeel van jullie relatie.

5. Welk onderwerp vind jij moeilijk om over te praten?

Goed, dit is natuurlijk een ontzettend lastige vraag. Je vraagt naar een moeilijk onderwerp, dus dit is voor je partner even slikken. Vind jij het makkelijk om over je gevoelens te praten, maar je partner absoluut niet? Het is goed om dit van elkaar te weten. Je kunt niet verwachten dat iedereen hetzelfde is.

6. Hoe kan ik jou helpen in het dagelijks leven?

Het zijn de kleine dingen die een enorm verschil kunnen maken. Je schoenen netjes in het schoenenrek zetten – in plaats van er voor –, je partner iets vaker knuffelen, je troep meenemen uit de auto of iets vaker een doekje over het aanrecht halen: het kan werkelijk waar alles zijn. Als deze kleine verandering het leven van je lief een stuk beter maakt, dan doe je dit toch?

7. Is er iets in het verleden waarmee ik je pijn heb gedaan?

Last but not least: een hele spannende vraag. Misschien heeft een klein akkefietje in het verleden ervoor gezorgd dat er nog steeds een nare herinnering in het hoofd van je partner rondspookt. Door hiernaar te vragen kan dit voor eens en altijd uitgepraat worden. Dit zou er zomaar eens voor kunnen zorgen dat jullie relatie een stuk sterker wordt.

Lees ook: Op deze manier word je verliefd volgens je sterrenbeeld

Bron: Women’s Health | Beeld: Unsplash