Vrouw vertelt: ‘Mijn schoonmoeder gaf me een zwangerschapstest als kerstcadeau’

schoonmoeder zwangerschapstest

‘Mijn man vindt mijn reactie overdreven, maar ik vind echt dat dit te ver gaat’

Ilona* ontving dit jaar wel een heel bijzonder kerstcadeau van haar schoonmoeder. Na het vertrek van haar schoonouders verdwijnt het pakketje direct in de vuilnisbak. “Mijn man vindt dat het verkeerd en verspillend is wat ik doe, maar dit was het meest beledigende cadeau dat ik ooit heb ontvangen.”

Kerstcadeau

“Afgelopen zondag kwamen mijn schoonouders langs met een kerstcadeau”, zo begint Ilona haar verhaal op het forum Reddit. “Het was een pakketje met twee zwangerschapstesten, een teddybeer gekleed als een baby en een speciale kalender om de menstruatiecyclus bij te houden. Ik was behoorlijk verrast toen ik het cadeau openmaakte. Mijn man en ik hebben het gehad over kinderen krijgen, maar we zijn er beiden nog niet klaar voor, helemaal niet nu de wereld op z’n kop staat door het coronavirus. Mijn schoonmoeder is ongeduldig. M’n man is de enige van haar kinderen die zelf nog geen kinderen heeft, terwijl hij de oudste is. Ze vraagt ons altijd wanneer wij haar meer kleinkinderen geven.”

Te veel druk

“Ik vind het zo’n nutteloos cadeau”, vervolgt Ilona. “En het valt zeker niet in de smaak. Mijn schoonmoeder zet me al veel te vaak onder druk om kinderen te krijgen. Ik vertelde haar dat de tests voorlopig niet gebruikt zouden worden, dus dat het misschien een beter idee was om het cadeau door te geven aan iemand die het wél kon gebruiken.” Dat is niet de reactie waar Ilona’s schoonmoeder op had gehoopt. “Ze raakte geïrriteerd en vertelde me dat ik het pakket toch maar moest houden, ‘voor het geval dat’.”

In de vuilnisbak

“Toen mijn schoonouders de deur uit waren, gingen de tests, de beer en de kalender regelrecht de vuilnisbak in. Mijn man vindt dat ik te overdreven reageer, dat zijn ouders ons alleen maar ‘aan willen moedigen’, maar ik vind dat dit veel te ver gaat. Natuurlijk had ik wat vriendelijker op het cadeau kunnen reageren, maar op dat moment was ik gewoon helemaal onthutst door het pakket. Mijn man probeerde de cadeaus nog uit de vuilnisbak te halen om te bewaren en later te gebruiken, maar ik hield hem tegen. Hij vindt het verkeerd en verspillend, maar dit was het meest beledigende cadeau dat ik ooit heb ontvangen.” Ilona vraagt zich nu af of ze inderdaad te overdreven reageert, of dat haar reactie juist gepast is. Wat vind jij?

*Ilona is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam throwawaytestp22.

Lees ook: Eric: ‘Mijn schoonmoeder wil een sleutel van ons huis, maar ik zie dat niet zitten’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Tima Miroschnichenko