Aan de trui van je partner ruiken? Dat zou je om deze reden vaker moeten doen

trui partner ruiken

Trek die kast van je partner maar open

Vroeger – heel vroeger – werd men tot elkaar aangetrokken op basis van lichaamsgeur. Tegenwoordig worden we niet altijd enthousiast van ‘mensengeur’ en verdoezelen we de boel met parfum, deodorant of aftershave. Tóch herken je de geur van jouw partner uit duizenden en heb je misschien weleens stiekem gesnuffeld aan de trui die je partner bij jou thuis liet rondslingeren. Guilty? Schaam je niet, want het ruiken aan de trui van je geliefde is ontzettend goed voor je.

Even snuffelen

Heb je een stressvolle en drukke dag achter de rug? Grote kans dat je het liefst dicht tegen je partner aankruipt op de bank om tot rust te komen. Wanneer jij en je partner niet samen wonen, of zelfs een flink stuk naar elkaar moeten reizen, dan gaat die vlieger niet altijd op. Toch is het verstandig om eens een gedragen kledingstuk van je partner te stelen. Dit doet namelijk veel goeds voor je stressniveau.

Vrouwen in stressvolle situaties

Het ruiken aan een trui of ander kledingstuk van je partner is dé manier om je stressniveau te laten dalen. Onderzoekers van de Canadese universiteit verzamelden 96 stellen en vroegen de mannen om 24 uur lang een shirt te dragen. De vrouwen werden verdeeld in twee groepen. De ene groep moest ruiken aan het shirt van haar vriend en aan een schoon shirt. De andere groep rook aan een shirt van een vreemde en aan een schoon shirt. Na het snuffelen moesten de vrouwen een nepsollicitatiegesprek voeren en een wiskundetoets maken – oftewel: de vrouwen kwamen in stressvolle situaties terecht. Hierdoor konden de onderzoekers de cortisollevels van de vrouwen meten.

Ontstressen als een malle

Het klinkt bijna te raar om waar te zijn, maar de vrouwen die aan het shirt van hun vriend hadden geroken waren een stuk minder gestresst. Deze vrouwen hadden namelijk een lager cortisollevel. Blijkbaar voelt het vertrouwd? Of rustgevend? Wij gaan het in ieder geval onthouden voor ons eerstkomende examen of sollicitatiegesprek. En voor de single ladies: luister je favoriete afspeellijst of drink een kop thee met een vriend(in) – want daar word je ook hartstikke rustig van.

Lees ook: Dit type broer of zus ben jij op basis van je sterrenbeeld

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: News | Beeld: Pexels