Met déze tip heb je meer succes op datingsites en -apps

datingapp

Zo word jij onweerstaanbaar op datingsites

Tinder, Lexa, Parship, Pepper, het zijn allemaal voorbeelden van datingsites en -apps. Het is laagdrempelig en makkelijk om je in te schrijven op een datingsite, maar helaas is het krijgen van een match, waar je ook echt succes bij hebt, nog niet zo makkelijk.

Gelukkig wordt het met deze tips wat makkelijker!

Beschrijving
Probeer eens de eerste stap te zetten. Emancipatie is vaak nog ver te zoeken in datingland en dat komt je datingsucces niet ten goede. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die de eerste stap zetten 17 procent meer kans hebben op een gesprek. Uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat je na die reactie vier uur moet wachten met antwoorden. Gebruik ook genoeg woorden om jezelf te beschrijven. Tegenwoordig gebruiken mensen het liefst 25 woorden om zichzelf te beschrijven, maar een omschrijving van 200 tot 250 woorden blijkt meer succes te hebben. De interesse zou op die manier meer gewekt worden.

Foto’s
Voeg niet zomaar alle foto’s toe. Als je een extra foto toevoegt, vergroot het je kans op een succesvolle match met 8 procent, maar dan moet het wel een goede foto zijn. Mensen met enkel foto’s van hun gezicht krijgen minder vaak matches. Doe liever een foto vanaf je heup. Ook foto’s waar een vriend(in) afgeknipt of geblurd is blijken minder goed te werken. Als je een foto op je profiel hebt waar je een zonnebril draagt vergoot dat je kans op een succesvolle match enorm. Het zou zelfs 50 procent verschil maken. Dit geldt overigens alleen bij vrouwen. Bij mannen verkleint het de kans met 20 procent.

Openingszin
En dan nu de klapper: bedenk een goede openingszin. Een simpele: hoi of hoe gaat het, werkt niet. Men vindt je niet boeiend en wordt liever ingepakt door een originele zin of een lieve opmerking. Probeer bijvoorbeeld eens iets te zeggen over een foto op het profiel van de ander.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash