‘Mijn vriend noemt vrouwen die naar de sportschool gaan aandachtszoekers’

vriend sportschool

Haar vriend noemt de sportschool een ‘plek voor mannen’

Maria* en haar vriend Dexter hebben nu ongeveer een jaar een langeafstandsrelatie, maar zijn van plan om binnenkort samen te gaan wonen. Onlangs voerden ze een gesprek waarin Dexter haar vroeg naar haar mening over vrouwen die naar de sportschool gaan. Hierbij stak hij ook zijn eigen mening niet onder stoelen of banken… 

Aandachtszoeker

“Dexter vroeg mij dus wat ik vond van vrouwen die naar de sportschool gaan”, begint Maria haar verhaal. Hierop antwoordde zij dat ze dat heel normaal vond én dat ze zelf misschien ook wel zou gaan als ze dichtbij een sportschool woonde. Haar vriend uitte echter een totaal andere mening. “Hij stelde dat vrouwen die naar de sportschool gaan aandachtszoekers zijn”, vertelt Maria. “Hij voegde daar nog aan toe dat hij het niet leuk zou vinden als ik naar de sportschool zou gaan.”

Plek voor mannen

Dexter maakte haar duidelijk dat hij haar niet meer serieus zou nemen als ze toch een sportschool-abonnement zou afsluiten. “Hij gelooft namelijk dat vrouwen die vrijwillig naar een ‘plek voor mannen’ gaan, graag door andere mannen gezien willen worden en niet serieus te nemen zijn”, vervolgt Maria haar verhaal. “Hij zei dat geen enkele man het leuk vindt als andere jongens naar hun vriendin kijken.”

Uitmaken

Toen Maria zei dat ze het niet met hem eens was en zelf misschien ook wel naar een sportschool zou gaan, zei hij dat hij het dan liever uitmaakt. “Hij vertelde me dat als ik wil sporten, ik dat thuis kan doen óf naar een women only-sportschool kan gaan”, zegt Maria. “Tijdens het gesprek werd zijn houding steeds defensiever en meer prikkelbaar. Hij zei hele gekke dingen, zoals: ‘Hoe kun je zo dom zijn dat je mijn standpunt niet begrijpt?’ en ‘Ik ben toch een stuk intelligenter dan jij.’ Op een gegeven moment werd ik boos en reageerde ik dat hij gewoon onzeker is over zichzelf”, vertelt ze.

“Is dit een grote red flag of heeft Dexter hier een punt?”, vraagt Maria zich af. Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Live-Rub-1246. 

Lees ook: Te leuk! Je kunt je nu opgeven als figurant voor Gooische Vrouwen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock