Vrouw vertelt: ‘Ik annuleerde mijn bruiloft een dag van tevoren’

bruiloft

‘Ik stelde hem een ultimatum: het was zijn familie of ik’ 

Mira* was helemaal klaar voor haar grote dag, maar een dag voor de bruiloft deed ze een vreselijke ontdekking. Kwetsende berichten van haar toekomstige schoonfamilie hebben een hoop ellende veroorzaakt. Het zorgde er zelfs voor dat ze het hele feest last minute annuleerde. Op het forum Reddit vertelt de vrouw verhaal. 

Groepsapp

“Het was vrijdagavond, de dag voor onze bruiloft. Ik lig in bed en mijn verloofde Mark* is in de badkamer. Zijn telefoon gaat en dat laat ik hem weten, maar hij zegt dat ik ernaar moet kijken”, begint de vrouw haar verhaal. “Het bleken nieuwe berichten in een groepsapp te zijn, met daarin zijn vader, zijn vaders echtgenoot en zijn grootmoeder. Ze zei: ‘Ik kan niet geloven dat hij morgen met een of ander halfbloedje gaat trouwen’, waarop zijn vader vrijwel meteen reageerde met: ‘Lol. Liefde is liefde.'”

Boos, gekwetst en geschokt

“Voor de context, ik ben biraciaal”, vertelt Mira. “Mijn moeder heeft een donkere huidskleur en de helft van mijn familie die naar de bruiloft zou komen ook.” De vrouw was ontzettend boos en gekwetst door de berichten, maar vooral geschokt. Ze had namelijk nooit gemerkt dat haar toekomstige schoonfamilie zo over haar dacht. “Zijn grootmoeder was altijd erg warm voor mij en zijn vader ook. We hebben veel tijd samen doorgebracht en ze hebben me nooit dit gevoel gegeven.”

“Ik begon te huilen en Mark vroeg wat er aan de hand was. Ik kon hem niet eens vertellen wat ze zeiden. Ik hield de telefoon gewoon voor zijn gezicht en vroeg of ze zoiets eerder hadden gezegd”, vervolgt Mira. “Hij zei dat hij wist dat ze racistisch waren en dat hij probeert ze ‘op te voeden’, maar het kan ze niets schelen.”

Ultimatum

De excuses van haar verloofde maakten het er allemaal niet beter op. “Dat maakte me alleen maar bozer”, vertelt de vrouw. “Dus stelde ik hem een ​​ultimatum: ik of zijn familie.” Een heftig besluit, waar Mark het ook niet mee eens was. “Hij zei dat het niet eerlijk van me was om hem de schuld te geven, omdat hij niet zo is. Als ik had geweten dat ze zich zo voelden, had ik er nooit mee ingestemd om in die familie te trouwen.”

Mira was dan ook niet van plan om het voorval zomaar naast zich neer te leggen en weer ‘gewoon’ met de familie om te gaan. “Ik vertelde hem dat ik zou weigeren beleefd te zijn. En ik wilde niet dat onze toekomstige kinderen in hun buurt zouden komen. Ik begreep niet hoe hij van me kan houden en tegelijkertijd normaal kan omgaan met die mensen.”

Bruiloft afblazen

Het zorgde voor nog een urenlange discussie tussen de twee aanstaanden. Een aantal uur voor de bruiloft besloot Mira om het hele feest af te blazen. “Hij vroeg me wat ik iedereen ging vertellen, maar dat heb ik aan hem overgelaten.” Het is in ieder geval duidelijk dat haar ex-schoonfamilie het niet eens is met de gang van zaken. “Ik krijg steeds te horen hoe onredelijk ik ben en dan het maar een grapje was. Ze zeggen dat ze van me houden en geen kleur zien. Zijn moeder noemde me zelfs een ‘egoïstische klootzak’, omdat zij onze bruiloft hadden betaald.” Hoe kijk jij naar deze situatie?

*Mira en Mark zijn niet de echte namen van deze mensen. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam u/blastoffbride.

Lees ook: ‘Ik had ruzie met mijn schoonmoeder op mijn eigen bruiloft’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash