Vrouw vraagt zich af: ‘Valt het gedrag van mijn vriend onder vreemdgaan?’

vreemdgaan

Lili weet niet zo goed wat ze moet doen

Lili* ontving onlangs een bijzonder bericht op Facebook. Een vrouw deelde met haar dat Lili’s vriend vreemd was gegaan met haar. Hoewel Lili de vrouw in de eerste instantie niet gelooft, blijkt dat haar vriend via Snapchat en Facebook veel contact heeft met andere vrouwen. Nu vraagt Lili zich af of dit een vorm van vreemdgaan is en wat ze nu het beste kan doen.

Facebookbericht

“Een vrouw stuurde me via Facebook een bericht met dat mijn vriend met haar naar bed is geweest”, begint Lili haar verhaal op Reddit. “Uiteraard geloofde ik haar niet, maar ik vroeg haar toen om de slaapkamer van mijn vriend te omschrijven. Ze wist vervolgens elk detail in zijn kamer te benoemen.” Lili is vervolgens in de war, en besluit het verhaal van de vrouw met haar vriend te delen.

Confrontatie

“Ik heb hem geconfronteerd met het verhaal van de vrouw. Hij zegt dat ze gewoon hatelijk is. Bovendien was hij niet eens op de plek geweest waar de vrouw had gezegd dat ze elkaar hadden ontmoet. Hij liet me namelijk zijn bankafschriften van die dag zien, en daaruit bleek dat hij die dag niet eens in de buurt was van die plek.”

Argwaan

Toch kan Lili het feit dat de vrouw precies wist hoe de slaapkamer van haar vriend eruitzag niet loslaten. Ze vroeg zich dan ook af of de vrouw misschien iemand kent die in het verleden het bed met haar vriend heeft gedeeld en dat de twee nu samen uit zijn op wraak. Lili besluit op onderzoek uit te gaan en te kijken of haar vriend de vrouw op Snapchat of Instagram heeft. Dat was niet het geval, maar helaas stuitte Lili wel op iets anders toen ze op de telefoon van haar vriend keek… 

Foto’s

“Ik heb het gevoel dat hij niet meer eerlijk tegen me is. Ik keek op zijn telefoon en walgde van hem. Hij heeft screenshots van Snapchat gemaakt van vrouwen die hem intieme beelden sturen. Bovendien heeft hij nergens op zijn telefoon foto’s van mij staan én vertelt hij zijn vrienden dat ik een naïeve vrouw ben die stapelgek is op hem. Daarnaast vertelde hij aan verschillende vrouwen dat hij relatieproblemen heeft.” De vrouw vraagt zich af of dit gedrag dan ook valt onder vreemdgaan en wat ze nu moet doen.

Advies

In de reacties op het forum vertellen velen aan de vrouw dat ze de situatie heel vervelend voor haar vinden. “Ik vind het heel erg voor je dat je dit meemaakt. Ik weet dat het pijn doet, maar als ik jou was zou ik je energie niet meer in hem stoppen en hem vergeten. Hij respecteert je niet.” Weer een ander zegt: “Wat hij doet is niet goed te praten. Wat hij doet valt in mijn ogen onder vreemdgaan.” Wat zou jij doen als je de vrouw was?

*Lili is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit deed zij haar verhaal onder de naam lilithskiess.

Lees ook: Vrouw deelt frustratie: ‘Mijn vriend wil niets in het huishouden doen als we gaan samenwonen’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, M