Vader overladen met kritiek nadat hij vindt dat zijn vrouw niet genoeg voor hun dochter doet

Met name van andere vrouwen krijgt de man de wind van voren: ‘Als ze een man was, was het zeker geen probleem?’ 

Vroeger stopten veel vrouwen met werken als ze moeder werden, maar tegenwoordig gaat het wel anders. Ook de vrouw van Sander pakte haar werk weer op na de zwangerschap, evenals haar sociale contacten en haar activiteiten in de sportschool. En dat vindt Sander te veel van het goede. Op het forum Reddit doet hij zijn verhaal.

Kwaliteiten

“Mijn vrouw en ik zijn al samen sinds we 18 jaar zijn”, schrijft Sander*. “Ze had altijd een sterke wil, was gemotiveerd, erg loyaal naar vrienden toe en slim. Ik bewonderde dat altijd aan haar, en nu nog steeds bewonder ik het meeste. Maar nu we begin dertig zijn en we een 3-jarige dochter hebben, frustreren sommige van die dingen me.”

Veel sporten

Sander schrijft dat het hem stoort dat zijn vrouw het sporten een maand na de bevalling weer oppakte. “Ze heeft een streng fitnesschema en vraagt soms te veel van haarzelf, waardoor ze geblesseerd raakte. Dat frustreerde me, want we hadden het al zo druk met de baby. Ik ben bang dat ze zich nog dusdanig blesseert dat ze niet meer voor onze dochter kan zorgen, maar mijn vrouw zit daar niet mee.”

Werken

Ook stoort het Sander dat zijn vrouw zich weer op het werk stortte. Een jaar geleden veranderde ze zelfs van baan en die baan vraagt veel van haar tijd en energie. “Haar baan vraagt veel van haar en daarom moest ik mijn focus veranderen van mijn werk naar mijn familie. Ik werk daardoor nu aan minder uitdagende projecten.”

Loyaliteit naar vrienden

De vader wenst daarnaast dat zijn vrouw ook andere punten wat minder prioriteit geeft. “Ze is ontzettend loyaal naar vrienden toe. Ze doet nu de boodschappen voor drie vrienden die in quarantaine zitten door het coronavirus, terwijl ze het ook wel kunnen laten bezorgen. Ze neemt onze dochter dan mee naar de winkel en brengt de boodschappen naar drie verschillende adressen. Hiermee raakt het slaapritme van onze dochter in de war.” Ook stoort het de vader dat zijn vrouw strenger is naar hun dochter toe dan hij. “Ze lijkt niet te begrijpen dat peuters de link tussen regels en consequenties nog niet kunnen leggen.”

Levensstijl veranderen als ouder

De man legt uit dat hij zijn frustraties al meerdere keren naar zijn vrouw heeft uitgesproken, maar dat zij hem niet snapt. “Ik ken haar al jaren en ze vindt het gek dat ik verwacht dat ze verandert nadat ze moeder is geworden. Ik raakte hiervan overstuur. Ik mag er toch vanuit gaan dat mensen hun levensstijl veranderen als ze ouders worden?”

Veel kritiek

Op het forum vraagt Sander om advies, maar krijgt van veel mensen de volle laag. “Vaders doen dit toch ook vaak? Zich richten op fitness en hun carrière als hun kind nog klein is. Ze is aan het uitzoeken hoe ze een moeder kan zijn zonder zichzelf te verliezen”, briest iemand. “Verwachtte hij soms dat ze thuis zou blijven nadat ze een kind kreeg? Als ze haar verantwoordelijkheden als moeder niet uit de weg gaat, wat is dan het probleem?”, vraagt een ander zich af. “Ben je nu boos omdat je vrouw wil sporten, zich op haar werk wil richten en er voor haar vrienden wil zijn?” Weer ander snapt dat de man het frustrerend vindt dat het slaapritme van zijn dochter is verstoord, maar vindt dat het klinkt alsof zijn vrouw gewoon haar best doet voor hun kind. 

Wat vind jij? Heeft Sander gelijk en moet zijn vrouw zich meer focussen op haar kind of moet de man zich niet zo aanstellen?

*Sander is niet de echte naam van de man. Op Reddit deed hij zijn verhaal onder de naam Stressedhusbandn

Lees ook: Vader: ‘Ik weigerde de ex-verloofde van mijn zoon de toegang tot zijn sterfbed’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Toni Hukkanen