Vrouw: ‘Ik denk dat mijn man homo is’

man homo

De man van Jorien gedraagt zich al twee jaar erg vreemd

Jorien* en haar man Reinder zijn al tien jaar bij elkaar, waarvan zeven jaar getrouwd, en hebben samen vier kinderen. De laatste twee jaar heeft Jorien echter zo haar twijfels over de geaardheid van haar echtgenoot. Ze denkt namelijk dat haar man homo is. 

Vermoeden

“Ik houd van mijn man en ik wil niet dat ons huwelijk tot een eind komt, maar ik zit met een groot probleem”, begint Jorien op het anonieme forum Reddit. Ze heeft namelijk sterk het vermoeden dat haar man homo is.

Twee jaar geleden

“Het begon twee jaar geleden. Ik ging rond een uur of elf ‘s avonds slapen en mijn man bleef nog beneden zitten. Toen ik ‘s nachts wakker werd, was mijn man nergens te bekennen”, vertelt Jorien. “Toen ik hem belde, zei hij dat hij bij een vriend, laten we hem Joel noemen, thuis was. Ik zei dat hij naar huis moest komen, zodat we konden praten.” Toen Reinder thuis kwam, vertelde hij dat hij samen met Joel aan zijn auto had zitten sleutelen. “Middenin de nacht? In het donker? Ik had er al zo mijn twijfels bij, maar ik liet het gaan”, aldus de vrouw.

Bijzonder verzoek

Hoewel Jorien er geen groot probleem van wilde maken, voelde haar relatie met haar man sinds die avond anders. “Hij houdt me ‘s nachts niet meer vast zoals hij dat eerder deed. Hij is heel afstandelijk. Ik voel gewoon dat er iets niet goed zit”, vertelt Jorien. Wat haar gevoel alleen maar versterkte, is een berichtje dat ze een paar maanden na die avond zag. “Joel stuurde mijn man een berichtje waarin hij hem vroeg om aambeienzalf te halen. Toen ik Reinder hiermee confronteerde, zei hij dat Joel geen goede vriend, maar eerder een kennis was”, gaat de vrouw verder. Daarop gingen de alarmbellen gelijk rinkelen. “Ik ken geen enkel persoon die een kennis zou vragen om aambeienzalf te halen.”

Onbereikbaar

Een tijdje geleden merkte Jorien weer iets vreemds op bij Reinder. “Ik kon hem niet bereiken toen hij aan het werk was. Uiteindelijk stuurde ik zijn baas een berichtje of Reinder wel op werk was en of hij Reinder zou kunnen vragen om mij te bellen”, vertelt de vrouw. Reinders baas vertelde Jorien dat hij gewoon aan het werk was en dat hij haar zo zou bellen. Toch bleek dit niet helemaal waar te zijn. “De telefoon van mijn man is gekoppeld aan onze computer. Toen ik even later achter de computer zat, zag ik dat Reinders baas hem een berichtje had gestuurd: ‘Ik heb je vrouw net verteld dat je bij mij bent. Je moet haar even bellen.'” Toen Reinder later die dag thuiskwam, confronteerde Jorien hem hiermee. Volgens hem was er echter niets aan de hand. “Hij zei dat hij in slaap was gevallen in de truck achter het bedrijf, maar ik geloofde hem niet.”

In de war

Hoewel Jorien er niet te veel achter wilde zoeken, had ze een onderbuikgevoel dat er iets niet klopte. En dat onderbuikgevoel lijkt te kloppen. “Een paar dagen geleden kwam Reinder thuis en vertelde hij dat hij in de war was en met zichzelf in de knoop zat”, vertelt Jorien. Daarop vroeg zij haar man of hij twijfelde over zijn geaardheid. “Hij zei: ‘Ja… nee. Hou op daarmee. Je gaat straks aan iedereen vertellen dat ik homo ben.’ Een paar uur later stelde ik hem dezelfde vraag. Daarop zei hij: ‘Ik weet het niet. Ik ben net zo in de war als dat jij bent.'”

Leugens

Jorien vroeg Reinder vervolgens hoe het precies zat met zijn nachtelijke uitstapjes en bijzondere berichtjes. “Hij loog gewoon weer. Tot drie keer aan toe. Eerst zei hij dat ze aan Joels auto aan het sleutelen waren bij een andere vriend thuis en daarna was het ineens bij een benzinestation. Later biechtte hij eindelijk op dat hij ‘s nachts bij Joel thuis wiet aan het roken en aan het gamen was”, vertelt Jorien. De vrouw weet niet zo goed wat ze nu moet doen. “Wat denken jullie? Komt het over alsof mijn man homo is? Of dat hij aan het vreemdgaan is? Wat moet ik doen?”, vraagt ze op het forum. Wat zou jij Jorien aanraden?

*De namen in dit verhaal zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Ok-Peach-4395.

Lees ook: ‘Moet ik me scheren omdat mijn vriend dat graag wil?’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Ryan Jacobson