Vrouw vraagt zich af: ‘Is het mogelijk om binnen een maand verliefd te worden?’

verliefd maand

Leontien heeft vorige maand een man leren kennen – en ze hebben het nu al over samenwonen en hun toekomst samen

Het kan raar lopen in de liefde. Zo kun je jarenlang niet de juiste tegenkomen, terwijl je ook van de ene op de andere dag verliefd kan worden. Dat overkwam Leontien*. Ze kent Elmar nog maar een maand, maar heeft nu al veel gevoelens voor hem. Sterker nog: de twee hebben het zelfs al over samenwonen en een toekomst samen. Toch vraagt Leontien zich af of dit niet wat te snel gaat en of het überhaupt mogelijk is om binnen een maand al verliefd te worden op iemand. 

Eerste date

“Op 15 november matchte ik met een leuke man op Tinder”, begint Leontien haar verhaal op Mumsnet. “Het klikte meteen tussen ons en we bleven elkaar maar berichten sturen. Een paar dagen later besloten we om af te spreken.” De eerste date was gelijk een succes, vertelt ze. “Het voelde allemaal heel natuurlijk, alsof we altijd al bij elkaar waren geweest.”

Verliefd

Inmiddels zijn Leontien en Elmar een maand verder en zijn ze behoorlijk verliefd op elkaar geworden. “We hebben beiden gezegd dat we van elkaar houden”, vertelt de vrouw. “Hij maakt me altijd aan het lachen, we passen zo goed bij elkaar, elke avond bellen we een uur en ook tussen de lakens springen de vonken ervan af.”

Toekomst samen

Ook al kennen Leontien en Elmar elkaar nog maar een maand, ze kijken beiden al uit naar een toekomst samen. “We hebben het al gehad over samenwonen en wat we allemaal nog samen willen doen. Nog geen onmiddellijke plannen om samen te gaan wonen hoor – zo gek ben ik ook weer niet. Misschien volgend jaar of iets later.”

Twijfels

Toch heeft Leontien nog een kleine twijfel. “Is het gek dat ik binnen een maand al zo verliefd op hem ben?”, vraagt ze zich af. “Het lijkt allemaal zo geweldig, maar ik heb het gevoel dat er een addertje onder het gras schuilt.” Wat denk jij? Is het mogelijk om binnen een maand verliefd te worden op iemand? En kan dit leiden tot een lange relatie?

*Leontien en Elmar zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam The4thThe5th.

Lees ook: Vrouw vraagt zich af: ‘Kan ik verliefd worden op iemand die ik niet aantrekkelijk vind?’

Bron: Mumsnet | Beeld: Unsplash, Hannah Olinger