Weduwe hertrouwt binnenkort: ’Mijn toekomstige wil niet dat ik de naam van mijn overleden man aanhoud’

achternaam

De 34-jarige vrouw wil de achternaam van haar overleden man aanhouden, maar haar verloofde is het hier niet mee eens

De liefde van Annie’s leven kwam te overlijden toen ze 28 jaar oud was. Nooit verwachtte ze weer verliefd te worden op iemand anders, maar het gebeurde toch. Binnenkort stapt ze met Connor in het huwelijksbootje en hij wil graag dat Annie de achternaam van haar overleden man inruilt voor die van hem. Iets wat Annie niet ziet zitten.

Eerste huwelijk

“Ik leerde mijn man David kennen toen we nog studeerden en we trouwden toen ik 24 jaar was. Vier jaar later overleed hij in een auto-ongeluk en ik was er kapot van”, vertelt Annie* op het forum Reddit over haar eerste huwelijk. “Ik dacht echt dat ik mijn hele leven met David samen zou zijn en opeens viel mijn leven in duigen. De jaren erna werd ik zwaar depressief en ik hield niet voor ogen dat het ooit zou veranderen, tot ik mijn verloofde Connor ontmoette.”

Weer gelukkig

Met Connor aan haar zijde had Annie had het gevoel dat ze weer tot leven kwam en toen hij haar begin dit jaar ten huwelijk vroeg, zei ze ja. “We zijn heel gelukkig en hebben een geweldige relatie. Er is alleen een probleem: toen ik met David trouwde nam ik zijn achternaam aan. Nu Connor en ik gaan trouwen wil hij dat ik zijn achternaam aanneem en dat wil ik niet.”

Achternaam houden

“Ik heb deze achternaam nu al tien jaar en ik voel me er prettig bij. Het maakt een deel uit van mijn identiteit en het is ook mijn manier om David te blijven eren”, legt Annie uit. Ook heeft ze momenteel een carrière opgebouwd met haar huidige achternaam en het maakt zaken lastig als ze haar naam nu verandert.

Onnodige eis

“Ik heb al voorgesteld om Connors achternaam achter mijn huidige achternaam te plaatsen, zodat ik Davids achternaam kan blijven gebruiken voor mijn carrière, maar Connor staat erop dat ik Davids achternaam helemaal laat vallen. Ik voel me daar niet comfortabel bij en momenteel zorgt het voor wrijving. Ik hou veel van Connor, maar ik vind dit een onnodige eis.”

Annie vraagt zich daarom op het forum af wat anderen zouden doen in haar situatie.

*Annie is niet de echte naam van de vrouw. Op het forum Reddit deelt ze haar verhaal onder de naam ThrowRa1561653513554

Lees ook: Isa heeft geen contact meer met haar dochter: ‘Kan ik haar alsnog een verjaardagswens sturen?’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash