16-jarig meisje: ‘Mijn stiefmoeder wil nog steeds bepalen hoe ik eruit zie’

stiefmoeder

Ze is er helemaal klaar mee en dat heeft ze heel duidelijk gemaakt

Laurie* heeft geen makkelijke jeugd gehad. Als kind verloor ze haar moeder en hertrouwde haar vader met een nieuwe vrouw. Helaas heeft ze het nooit goed kunnen vinden met haar stiefmoeder. Inmiddels is het meisje zestien jaar oud en laat ze niet meer over zich heen lopen. 

Problemen door stiefmoeder

“Ik verloor mijn moeder toen ik vier jaar oud was”, begint Laurie haar verhaal op het forum Reddit. “Mijn vader hertrouwde toen ik zeven jaar was, maar mijn stiefmoeder en ik hebben het nooit goed met elkaar kunnen vinden.” Het meisje was niet de enige in het gezin die moest wennen aan de situatie, ook haar (inmiddels) achttienjarige broer kon niet met de nieuwe vrouw door een deur. “Mijn broer heeft een hekel aan haar omdat ze het niet goed vindt dat hij op mannen valt. Hij besloot om geen contact meer te hebben met mijn stiefmoeder en vader toen hij achttien werd en naar zijn eigen appartement verhuisde.”

Samen winkelen

Wanneer Laurie samen met haar stiefmoeder gaat winkelen, gaat het vaak helemaal mis. “Ik heb een andere smaak en stijl dan wat zij leuk vindt. Als ik een outfit uitzoek die ik leuk vind, kraakt ze het af en koopt ze kleding voor me die ik nooit zal dragen”, legt ze uit. De vrouw denkt dat Laurie nog steeds een klein meisje is dat ze als een poppetje kan aankleden, maar dat is inmiddels niet meer zo.

Klaar mee

“Laatst gingen we op zoek naar jurken. Ik vond er een die ik echt geweldig vond, maar ze zei dat hij er strak uitzag en dat ze een andere jurk heeft gekocht.” Dat was voor Laurie de druppel. “Ik had er helemaal genoeg van en zei dat ik klaar ben met winkelen met haar. Ik zei haar dat ik de kleding die ze uitzoekt vreselijk vind, en dat ik er niet wil uitzien als een kind.” Ze vertelde haar stiefmoeder dat ze voorstaan met haar tante wil winkelen. “Ze was zichtbaar overstuur en verontschuldigde zich op weg naar huis. Eenmaal thuis heeft ze alles aan mijn vader verteld, die behoorlijk teleurgesteld was en zei dat ik me verwend gedroeg.” Laurie vraagt zich af of het echt zo raar is dat ze haar stiefmoeder de waarheid heeft verteld. Wat vind jij?

*Laurie is niet de echte naam van het meisje. Op het forum deelt ze haar verhaal onder de naam u/International-Way899.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn man gaat vreemd met de 23-jarige oppas’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels