Met deze 4 tips krijg jij een schitterende huid


Nummer 2 is voor ons geen straf

Wij willen graag een mooie huid hebben en besteden hier dan ook veel tijd en aandacht aan. Zo smeren we braaf elke avond een nachtcrème op ons gezicht en smeren we sinds kort ook elke ochtend wat zonnebrandcrème op ons gelaat. Uiteraard helpt het om je gezicht regelmatig te voorzien van een verzorgende crème, maar er zijn nog meer manieren waarop je je huid kunt verwennen.

1. Maak je kwasten schoon
De een brengt foundation graag aan met haar vingers en weer een ander gebruikt daar liever een kwast of sponsje voor. Ben jij iemand die graag kwasten of sponsjes gebruikt om haar make-up op te doen? Maak die producten dan maar snel schoon! Uit een Brits onderzoek blijkt dat maar liefst 72 procent van de make-upgebruikers hun make-upkwasten nooit schoonmaakt. Alle bacteriën en smerigheden blijven dan in je spullen zitten die jij steeds blijft gebruiken voor je gezicht. Dat komt je huid niet ten goede! Gelukkig bestaan er speciale reinigers voor je make-upspullen waarvoor je niet diep in de buidel hoeft te tasten.

2. Noten eten
Voor degenen die gek zijn op noten hebben we goed nieuws. Door het eten van walnoten, macadamia’s en paranoten geef je je huid een boost. Walnoten bevatten veel omega 3 vetzuren en macadamia’s zijn rijk aan enkelvoudig, onverzadigde vetzuren en aan olie wat ervoor kan zorgen dat je huid wordt hersteld. Paranoten zitten tjokvol selenium wat voor een elastische huid zorgt.

3. Schoonheidsslaapje
Te weinig slapen is om tal van redenen slecht voor je gezondheid, zo ook voor je huid. Als je niet genoeg slaapt, vertraag je de bloedcirculatie in je lichaam. Je ziet er daardoor sneller bleek uit. Daarnaast vernieuwen je cellen zich ’s nachts het meest. Als je jezelf niet genoeg slaap gunt, geef je je huid ook niet de tijd om zich te herstellen.

4. Neem je poriën onder handen
Mensen die grote poriën hebben, zijn hier vrijwel nooit blij mee. Poriën lijken groter als ze volzitten met dode huidcellen, olie of ander vuil. Maak je gezicht daarom regelmatig grondig schoon, zodat je poriën weer kunnen verkleinen.

Lees ook: De visagist van Kate Middleton zweert bij dít product voor een perfecte huid

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag | Beeld: Pexels