Dít huishoudelijke klusje vinden vrouwen het vervelendst om te doen

klusje

En het is niet de wc schoonmaken

Sommige mensen zien het als een uitdaging om het huis helemaal aan kant te krijgen. Wij gruwelen echter van het idee om de wc schoon te boenen en weer een ander vindt het vreselijk om het vuilnis op te ruimen. Het zijn allemaal taken waar we geen zin in hebben, maar het hoort er helaas bij. Toch is er één klusje waar wij de allergrootste afschuw voor hebben: het oud papier wegbrengen.

Wat vind jij het vervelendste huishoudklusje?

Behoorlijke tegenzin
Sommige huishoudens zijn gezegend -of juist vervloekt, het is maar net hoe je het bekijkt- met het bezitten van vier verschillende kliko’s. Een voor huishoudelijk afval, een voor tuinafval, een voor papier en een voor plastic. Die kliko’s sieren je tuin niet, maar ze zijn wel handig als je wilt recyclen.
Degenen die deze ‘prachtige’ containers niet hebben, moeten vaak het oud papier wegbrengen en dat is nou net waar de schoen wringt. Want het wegbrengen van het oud papier is het klusje dat we het vaakst uitstellen en waar we de grootste hekel aan hebben, zo blijkt uit het onderzoek van Braun Household.

Stofzuigen
Het oud papier wegbrengen is niet het enige klusje dat we verafschuwen. Zo vindt 59 procent van de ondervraagden het stofzuigen vreselijk, maakt 55 procent van de participanten met grote afkeer de keuken schoon en stelt 52 procent van de ondervraagden het lappen van de ramen zo lang mogelijk uit. De heren hebben overigens meer moeite met andere klusjes. 76 procent van hen vindt het doen van de was vreselijk, 60 procent maakt zich uit de benen wanneer er opgeruimd moet worden en 57 procent slaat het strijken liever over.

Helaas moet het allemaal toch een keer gebeuren. Wij steken de handen maar weer uit de mouwen…

Lees ook: kinderen die helpen afwassen zijn later succesvoller

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flaironline | Beeld: Pixabay