Dilemma op het werk: ‘Mijn baas verwacht van me dat ik mijn benen scheer’

“Mijn baas vertelde me dat mijn ongeschoren benen onhygiënisch zijn”

Scheert een man zijn benen niet? Dan vinden we dat daar niets mis mee is. Overigens vinden we ook dat-ie het lekker moet doen als hij dat graag wil. Scheert een vrouw haar benen niet? Dan kan ze heel wat verwijten over zich heen krijgen, zo ondervond een 21-jarige vrouw. Haar baas sprak haar erop aan dat ze haar benen moet scheren, omdat haar beenhaar onhygiënisch is. 

Op het forum Reddit vraagt de 21-jarige of het verkeerd van haar is om haar benen niet te scheren.

Praten

De 21-jarige Redditgebruikster BlinderDisco plaatste onlangs een dilemma op het forum. In haar bericht legt ze de situatie uit waarin ze terechtkwam. “Ik werk voor een promotiebedrijf en daarvoor reis ik en werk ik op events en festivals. Vandaag moest ik naar het kantoor om materialen te halen en ik kwam toen mijn baas tegen. Ik zei vriendelijk hallo en hij vroeg me of ik met hem kon praten”, begint BlinderDisco haar bericht.

Hygiëne

Op het moment dat de vrouw de deur achter zich sloot, vertelde de baas dat hij haar graag wilde spreken over hygiëne. “Ik schrok me rot. Ik voelde me zo beschaamd en vroeg hem wat hij daarmee bedoelde. Hij vertelde dat een aantal mensen bij hem had geklaagd over het feit dat ik mijn benen niet scheer en ze zeiden dat het tegen het bedrijfsbeleid inging, omdat het onhygiënisch was. Ik was in shock.”

Niet willen scheren

Waarom BlinderDisco haar benen niet scheert? “Ik heb geen zin om mijn tijd en geld te verdoen aan het scheren van mijn benen. Ik ben ook absoluut geen harig persoon. Je kunt zijn beenhaar, armhaar en zelfs mijn wenkbrauwen amper zien. Ik scheer alleen wanneer ik nieuwe man in mijn leven heb. Ik ben momenteel drie jaar samen met mijn vriend en het kan hem echt niets schelen of ik wel of niet scheer.” Waarom iemand zijn of haar benen wel of niet wil scheren, is natuurlijk een eigen beslissing. Eentje waarvoor je je niet hoeft te verantwoorden tegenover je baas, zo vindt de medewerkster.

Stress

“Ik vertelde mijn baas dat ik niet snapte hoe mijn hygiëne in het geding kon zijn als ik mijn benen niet scheer en hij bleef stil. Ik vroeg hem daarna of hij zijn benen scheert en opnieuw zei hij niets.” De medewerkster besloot vervolgens om het kantoor te verlaten. Later op die dag kreeg ze een mail van personeelszaken of ze het nader konden bespreken met zijn allen. “Ik begin nu toch wel te stressen”, bekent de jonge vrouw. “Is het dan echt zo onredelijk dat ik mijn benen niet wil scheren?”

Reacties

De reacties op het bericht van de forumgebruikster zijn niet mals. Velen vinden de baas seksistisch. Ook vragen velen zich af of mannen dan ook niet even met een scheermes over hun benen moeten gaan. Daarnaast vinden mensen dat het ook een erg persoonlijke keuze is of je bepaald lichaamshaar wel of niet wil laten staan.

Lees ook: Moeder: ‘Zat ik verkeerd door mijn 18-jarige zoon te vertellen dat hij in het weekend niet thuis mag komen?’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash