Dít bedrag zou je volgens experts voor je 35ste gespaard moeten hebben

sparen

Het is best veel…

Veel mensen kunnen zich erin herkennen dat de spaarrekening minder hard groeit dan ze zouden willen. Onvoorziene uitgaven zoals een wasmachine die opeens kapotgaat of de APK die duurder uitviel dan verwacht, helpen niet echt mee. Is dat heel erg? Hoeveel moet je eigenlijk gespaard hebben voor je vijfendertigste? Wij weten het!

Ambitieus is het bedrag zeker. 

Sparen
Wanneer het op sparen aankomt, heeft niet iedereen het helaas goed voor elkaar. Dat is niet omdat iemand niet wil sparen, maar omdat het simpelweg niet kan. Vooral de jongere generaties hebben een ‘Ik spaar wel meer wanneer ik meer verdien’-houding. Maar zelfs wanneer je meer verdient, kan het alsnog lastig zijn om te sparen. Vaak zijn mensen juist geneigd om meer uit te geven waneer ze meer verdienen of onverstandig te beleggen. Maar men moet wel aan het pensioengeld denken. Dus… hoeveel geld moet er dan op de spaarrekening staan tegen je vijfendertigste?

Bedrag
Financieel expert Kimmie Green vertelt aan CNBC hoeveel geld je moet hebben gespaard voor welke leeftijd. Ze begint bij dertig jaar. Dit is toch wel de leeftijd dat je leven een beetje op de rit moet zijn. Echter moet je voor je dertigste ook al een bepaald bedrag hebben gespaard waar sommigen wel van schrikken, namelijk: een heel jaarsalaris! Het modale inkomen ligt in Nederland op € 2.816 euro per maand. Wat inhoudt dat iemand van 30 dit bedrag keer twaalf op de spaarrekening moet hebben staan, wat 36.500 euro is! Wel is dit inclusief je opgebouwde pensioen. 

Andere leeftijden
Per vijf jaar hoor je wel een stuk meer gespaard te hebben. Ben je 35? Dan moet je twee keer je jaarsalaris hebben gespaard. Voor je veertigste geldt dat je drie keer je jaarsalaris moet hebben en voor je vijfenveertigste geldt een bedrag van vier keer je jaarsalaris. Elke vijf jaar (tot je vijfenzestigste) komt er nog een jaarsalaris bij. Wil je aan dit spaargeld komen? Dan moet je dus zorgen dat je elke maand twintig procent van je loon opzij zet.

Lees ook: Om deze reden heeft koningin Elizabeth alleen op deze dag contant geld bij zich

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: CNBC | Beeld: Pixabay