“Ik betaalde iemand om mijn baby ‘slaaptraining’ te geven terwijl ik op vakantie ging”

slaaptraining

‘En het was het beste waar ik ooit mijn geld aan heb uitgegeven’

De Amerikaanse Katy Langdrum en haar man hebben twee kinderen en toen hun tweede kindje pas 12 weken oud was besloten de ouders om een ‘slaapcoach’ in te huren en zelf op vakantie te gaan. Waarom? De training zou helpen om hun pasgeboren zoontje ’s nachts door te kunnen laten slapen, zónder dat hij hele nachten huilend in z’n bedje lag. Of moeder Katy het moeilijk vond om op vakantie te gaan? Nou en of, maar ze vond het elke cent waard. 

Moeder Katy doet haar persoonlijke verhaal aan de Amerikaanse blog Redbook, waar ze vertelt dat ze een slaapcoach inhuurde voor haar baby en er zelf samen met haar man even ertussenuit ging.

Advies
Het was de eerste keer sinds maanden dat Katy en haar man in de auto zaten zónder krijsende kinderen op de achterbank. Samen hadden ze ingecheckt in een luxe Spa club in Californië. Waar hun 12 weken oude zoontje dan was? Die hadden ze thuis achtergelaten bij een professionele trainer die jonge kinderen helpt zonder huilen de gehele nacht door te komen. Katy had van te voren advies gevraagd aan haar kinderarts en die vertelde haar dat het geen kwaad kon om even weg te gaan bij haar zoon en een slaapexpert in te huren.

Vakantie
Tijdens de vakantie maakte Katy zich toch vaak zorgen om haar zoon. “Kan hij wel zo lang zonder mij? En zonder nachtelijke voeding? Is hij wel oude genoeg om door te slapen?” Het idee om een slaapexpert in te huren kwam van goede vriendin Lisa, die hetzelfde heeft gedaan bij haar kinderen. “Toen ze zag hoe vermoeid en met kringen onder mijn ogen eruit zag zei ze dat een professionele slaapcoach ons echt zou kunnen helpen.” De plannen werden al snel gemaakt en Katy en haar man gingen er even tussenuit terwijl de coach bij hun thuis bleef om hun zoontje te helpen.

Het is het waard
Hoe het nu gaat met hun zoontje sinds Katy en haar man van huis gingen? “Hij slaapt de hele nacht door. Ik hoorde hem eventjes huilen rond half 5 ’s nachts, maar ik wilde het niet verpesten, dus besloot ik zijn kamer niet in te gaan. Maar het gaat steeds beter en wij slapen ook een stuk beter. Het kost ongeveer €25 per uur. Maar het is het beste geld dat ik ooit heb uitgegeven.”

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle, Redbook | Beeld: Twitter