Ha! Week voor je menstruatie mag je meer calorieën eten

meer calorieën nodig als je ongesteld bent

Elk nadeel heeft toch z’n voordeel

Als het de tijd van de maand is zijn we geneigd om al het lekkers dat we in handen krijgen meteen op te eten. Dat we chocolade, koekjes en chips wegwerken bij de vleet, wuiven we weg met de gedachten dat het ‘mag’. Als je moet dealen met die buikkrampen, mag je immers best wat extra’s eten toch? Hoewel het wegwerken van al dat snoepgoed niet helemaal verantwoord is, mag je inderdaad wat extra’s eten. Alleen dit geldt niet voor tijdens je menstruatie, maar juist voor de week voordat je ongesteld wordt. 

Maar meteen die zak chips leegeten als je ongesteld bent, is ook niet zo’n puik plan.

Meer calorieën

My Body en Soul meldt dat uit onderzoek naar voren kwam dat vrouwen zo’n 100 tot 300 extra calorieën per dag nodig hebben in de week voordat ze ongesteld worden. Je mag dus extra eten voordat je ongesteld wordt, niet per se tijdens je menstruatie. Diëtiste Ro Huntriss legt aan My Body and Soul uit hoe de vork in de steel zit. “Je stofwisseling wordt in de luteale fase van je menstruatiecyclus verhoogd.  De week voordat je ongesteld wordt, verbrand je net wat sneller je calorieën dan normaal. Doordat je sneller calorieën verbrandt, heb je sneller weer trek, wat weer kan leiden tot eetbuien.” 

Snack

Hoewel het nog zo verleidelijk is om toe te geven aan je eetbui, kun je beter een week voor je menstruatie een extra snack toevoegen aan je dieet of de porties van je maaltijden wat groter maken. Op deze manier geef je je lichaam genoeg voedingsstoffen en is het makkelijker om niet toe te geven aan je cravings. Dit betekent overigens niet dat je helemaal geen lekkers mag, maar zorg er in elk geval voor dat je niet klakkeloos eten wegwerkt, maar dat je je er bewust van bent wat je eet en dat je het ook goed proeft. Op deze manier kun je alsnog lekker snacken, maar zul je ook sneller vol zitten, omdat je er met je gedachten bij blijft.

Lees ook: Dit is de reden waarom vrouwen vaak tegelijkertijd ongesteld zijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Body and Soul | Beeld: Unsplash