Dankzij deze tips blijft je nagellak veel langer mooi


Wij gaan het meteen proberen

Wanneer je net met pijn en moeite je nagels hebt gelakt, wil je het liefst wel dagenlang pronken met je mooie nagels. Echter is dit voor veel dames iets waar ze slechts van kunnen dromen. Voor je het weet bladert de nagellak al af en zien je nagels er onverzorgd uit. En dan kan je weer helemaal opnieuw beginnen! 

Gelukkig is dit euvel vanaf nu verleden tijd.

Basecoat
Hoewel het in de eerste instantie leek alsof de ‘basecoat’ in het leven was geroepen om meer potjes nagellak te verkopen, is het iets waardoor je nagellak daadwerkelijk langer blijft zitten. Bovendien beschermt het je nagels ook tegen verkleuringen. Volgende keer niet vergeten om eerst een laagje van de basecoat op je nagels te lakken. Vergeet na het lakken ook niet om een topcoat te gebruiken. Lak je nagels een paar dagen later opnieuw met de topcoat.

Vijlen
Lange nagels zijn een lust voor het oog, maar in de praktijk is het soms wel wat lastig. Lange nagels hebben veel te verduren, denk eraan dat ze altijd op het toetsenbord tikken wanneer het aan het typen bent. Ook tijdens activiteiten als afwassen, boodschappen doen of opruimen hebben je lange nagels het zwaar te voortduren en worden ze zwakker. Als je nagels wat korter zijn, zullen ze over het algemeen sterker zijn en zal dat de kleur beter behouden.

Randjes
Snel met het kwastje over je nagels gaan is niet genoeg om de kleur zo lang mogelijk te behouden. Ga ook met het kwastje horizontaal langs de bovenkant van je nagels. Dit maakt een wereld van verschil.

Warmte
Nagellak heeft tijd nodig om echt hard te worden. Lak je nagels daarna na het afwassen en douchen, niet daarvoor. Door de hitte kan het proces van het harden worden verstoord, waardoor je sneller kleine ‘scheurtjes’ in de lak krijgt.

Nagelriemen
Gezonde nagelriemen staan gelijk aan gezonde nagels. Masseer je nagelriemen met een beetje verzorgende olie of crème voor het slapengaan. Heb je mooie en verzorgde nagelriemen? Dan blijft je nagellak ook langer mooi.

Desinfecterende gel
Desinfecterende gels bevatten alcohol, wat ervoor zorgt dat je topcoat sneller verdwijnt. Dus ook je nagellak gaat sneller van je nagels af. Wil je je handen weer schoon hebben? Dan kun je ze het beste wassen met wat water en milde zeep.

Lees ook:

Vond je dit artikel interessant? Bewaar ‘m op Pinterest!

Bron: Nina | Beeld: Pexels