In België is een geweldige challenge onstaan waar wij een voorbeeld aan kunnen nemen…

challenge

Wij gaan de uitdaging aan!

Iemand die tergend langzaam voor je rijdt, een figuur dat zijn met pindakaas besmeurde mes zomaar in de jampot dipt of een scenario waarin de wc-rol niet is vervangen. We kunnen altijd genoeg onderwerpen vinden om over te mopperen en daarom is er een nieuwe uitdaging ontstaan. Hoewel we het over het algemeen niet van de challenge-hype moeten hebben, is er in België een nieuwe uitdaging in het leven geroepen waar wij ons wél in kunnen vinden. Het doel is om 30 dagen lang wat minder klagen.

Wij weten eigenlijk niet of wij dat wel kunnen…

Stoppen met klagen
De koffie is te slap, het is buiten zo koud en je vriend heeft voor de zoveelste keer niet de toiletbril naar beneden gedaan na zijn toiletbezoek. We kunnen behoorlijk zeuren over deze onderwerpen. De Belgische Greet Van Hecke en Isabelle Gonissen zijn het klagen helemaal zat en starten daarom de 30 dagen zonder klagen-challenge. Wat dit inhoud is simpel: van maandag 15 januari (Blue Monday) tot en met 14 februari (Valentijnsdag) niet meer klagen!

Positiever leven
Op Blue Monday starten met de uitdaging om minder te mopperen is volgens Isabelle Gonissen een uitstekende manier om positiever in het leven te gaan staan. Op de website 30dagenzonderklagen.be laat ze weten dat we vaak vergeten hoe goed we het eigenlijk hebben. “De mogelijkheid om een toffe job te combineren met een gezin, het sociale vangnet, het aantal verlofdagen, het pensioen en ga zo maar door. Ondanks dat (we het zo goed hebben, red.) merkte ik dat veel mensen klagen en ontevreden zijn”, vertelt Gonissen. “We willen mensen alert maken van het feit dat je altijd de keuze hebt om positief te kijken naar de gebeurtenissen op je pad.” Met deze ludieke campagne hopen de dames dat mensen minder zullen klagen en meer geluk zullen ervaren.

Wij vinden het een prachtige challenge en gaan er zeker aan meedoen!

Lees ook: Zo zorg je ervoor dat je dingen minder snel vergeet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: 30 dagen zonder klagen, HLN | Beeld: Pexels