Haar geverfd? Met deze 2-ingrediënten spray blijft de kleur langer mooi

spray haar langer mooi

Spuit een beetje van deze goedkope spray in je lokken en je geverfde haar blijft veel langer mooi

Uren in de kappersstoel zitten om vervolgens met prachtig geverfde lokken de salon te verlaten. We houden ervan. Minder leuk is het als je haar na een paar weken alweer dof oogt. Of je het nu wilt of niet: de intensiteit van de haarverf neemt toch langzaam af. Gelukkig kun je dat proces met deze zelfgemaakte spray vertragen.

Haar verven

Het stinkt wanneer je de behandeling ondergaat, je voelt het in de portemonnee en je zit best wel even in de kappersstoel: je haar verven gaat niet altijd over rozen. Maar daarna ga je wel met prachtige manen door het leven. Als je die kleur zo lang mogelijk wilt behouden, raden kappers je allerlei dure shampoo’s aan. Die beschermen de kleur wel. Maar je kunt ook met deze spray gemaakt van zonnebrandcrème je prachtige lokken beschermen.

Zo maak je de spray:

Je hebt maar heel weinig nodig om deze spray te maken. Een lege sprayflacon, wat water en zonnebrandcrème. Vul de flacon voor de helft met water en vul een vijfde van de flacon met zonnebrandcrème. Schud het flesje goed, zodat het water zich vermengt met de zonnebrand. Spray daarna een beetje over je lokken en de kleur blijft veel langer behouden.

Hoe werkt het dan?

We vinden het heerlijk om in de zon te lopen, maar de zon heeft niet altijd een positief effect op je haar. Die zonnestralen kunnen je haarkleur flink vervagen. In de zomer worden blonde mensen bijvoorbeeld vaak nog blonder. De zon heeft hetzelfde effect op andere kleuren, dus ook op geverfd haar. Door een hele verdunde versie van zonnebrand te gebruiken, bescherm je je haar tegen de zon.

Lees ook: De top 7 van manieren waarop jij je prachtig geverfde haar verpest

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Facebook Blossom | Beeld: Videostill Blossom