Hierdoor hebben vooral vrouwen last van koude handen en voeten

koude-handen

En dit kun je ertegen doen!

Brrr… Buiten wordt het steeds kouder en met de hoge energieprijzen is het ook niet echt verstandig om je kachel thuis op standje tropisch te zetten. Natuurlijk kun je je tegen de kou kleden, maar vooral vrouwen blijven in deze tijd van het jaar ontzettend last hebben van koude handen en voeten. Hoe kan het eigenlijk dat met name wij daar het slachtoffer van zijn, en wat kun je ertegen doen?

Het is écht zo

Er wordt weleens gegrapt dat alleen vrouwen koukleumen zijn. En laat dat nou net onderzocht zijn! Het blijkt inderdaad dat dat het hebben van ijskoude handen en voeten, een typisch vrouwenkwaaltje is. Gemiddeld gezien kunnen vrouwen hitte beter opslaan dan mannen. Maar om dit te kunnen doen, moet er een continue bloedstroom zijn naar organen als de hersenen en het hart. Met als gevolg dat het bloed juist niet goed doorstroomt naar andere lichaamsdelen, zoals de handen en voeten. Onderzoek aan de Universiteit van Utah wees uit dat hoewel vrouwen een hogere lichaamstemperatuur hebben dan mannen, hun handen en voeten gemiddeld zo’n twee graden kouder zijn. Arme wij!

Voorkomen is beter dan genezen

Als je vingers en tenen bevroren aanvoelen, is het kwaad al geschied. Het is dus belangrijk om koude handen en voeten zoveel mogelijk te voorkomen. Dat kun je doen door middel van de volgende tips:

  1. Draag veel laagjes
  2. Let op je ademhaling
  3. Eet voldoende omega-3
  4. Drink minder cafeïne

Lees ook: Waarom je ook in de winter zonnebrand moet dragen

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: FLAIR | Beeld: Unsplash, Some Tale