‘Ik heb eindelijk het contact met mijn broer verbroken’

broer

‘Er is een enorme last van mijn schouders gevallen’

Nora* heeft nooit een goede band met haar broer gehad. Hij heeft altijd alleen maar gemeen tegen haar gedaan, wat haar een flink trauma heeft bezorgd. Daarom heeft ze besloten het contact met haar broer te verbreken. Haar ouders nemen dat haar niet in dank af, waardoor ze aan haar besluit gaat twijfelen. Op Reddit vraagt ze lezers om advies.

Altijd ruzie

“Mijn broer Nils en ik hebben altijd al een moeizame relatie”, begint Nora haar verhaal. “In onze jeugd vochten we vaak. En dan bedoel ik niet op een schattige, aandoenlijke manier. We hebben elkaar regelmatig een blauw oog geslagen. Daarnaast ergerde Nils zich werkelijk altijd aan wat ik deed en zei. Hij rolde continu met zijn ogen als ik aan het praten was en wat ik vertelde, interesseerde hem totaal niet. Onze ouders wilden heel graag dat we een band opbouwden, maar daar was geen sprake van.”

Vervelende opmerkingen

Naast het commentaar op haar verhalen maakte Nils ook altijd vervelende opmerkingen over Nora’s uiterlijk. “Hij zei altijd dat ik vieze nagels had, dat mijn kapsel me niet stond en dat ik te dik was voor de kleren die ik droeg. Dat deed me behoorlijk pijn. Als ik dat echter kenbaar maakte, was dat voor hem juist een extra reden om gemeen tegen me te doen.” Ze heeft haar ouders in de loop der jaren vaak om hulp gevraagd, maar die heeft ze nooit gekregen. “Daarom loop ik inmiddels bij een psycholoog, om het trauma uit mijn jeugd te verwerken.”

Besluit genomen

Tijdens een van de therapiesessies kwam het eventueel verbreken van het contact ter sprake. “Hoewel mijn therapeut niet meteen fan was van het idee, vertelde ik dat ik niets liever wilde dan het contact verbreken. Nils heeft nooit iets anders gedaan dan mij beledigen en hij heeft voor bakken ellende gezorgd. Uiteindelijk stemde mijn therapeut ermee in en dus besloot ik door te zetten. Ik stuurde Nils nog een laatste bericht dat ik hem niet meer hoefde te zien en blokkeerde hem daarna.”

Geen steun van ouders

Nora is enorm opgelucht dat ze eindelijk de knoop heeft doorgehakt. Toch zijn haar ouders er niet bepaald blij mee. “Ze belden me gisteren overstuur op, omdat Nils ze had verteld dat ik hem heb geblokkeerd. Ik legde ze rustig uit dat ik voor mezelf heb besloten dat ik hem in elk geval de komende paar jaar niet hoef te zien of te spreken. Als hij bij mijn ouders thuis is, kom ik niet. Ik wil geen enkel feest meer met hem vieren en hoef niks meer over hem te horen. Ze wilden dat niet respecteren en zeiden dat hij nog altijd mijn broer is, waardoor ik verplicht ben met hem om te gaan. Ik zei dat als ze aan zijn kant staan, ik hen ook niet meer hoef te zien. Daarna heb ik boos opgehangen. Ik wil echter geen ruzie met mijn ouders en weet nu niet echt meer wat ik moet doen.” Wat zou jij haar aanraden?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam Adventurous-Hat-4162.

Lees ook: ‘Ik heb tegen ouders gezegd dat ze hun kind niet konden opvoeden’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Matheus Ferrero