‘Is het erg dat ik een ketting niet teruggeef nadat ik erachter ben gekomen dat hij veel waard is?’

ketting

‘Het is genoeg om er een beetje aan te kunnen verdienen om mijn familie te onderhouden’

De 36-jarige Marie* is een jaar geleden bevallen van een dochtertje. Toen Marie aankondigde dat ze zwanger was, kreeg ze veel cadeaus van haar vrienden en familie, waaronder ook van haar vriendin Manon. Manon gaf haar zwangere vriendin een mooie ketting, maar onlangs is Marie erachter gekomen dat het cadeau van Manon heel veel geld waard is. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Cadeau

“Toen Manon mij de ketting als cadeau gaf, zei ze me dat ik ermee mocht doen wat ik wilde”, begint Marie. “Het was mijn plan om de prachtige ketting in de familie te houden.” Een maand geleden werd Marie haar dochtertje één jaar en ze vierde het groots voor haar vrienden en familie. “Mijn zus kwam er zelfs speciaal uit Engeland gevlogen om mij te helpen met de voorbereidingen”, legt Marie uit.

“Toevallig is mijn zus ook juwelier”, vervolgt Marie. “Maar omdat we zover weg van elkaar wonen, heb ik de ketting nooit echt aan haar laten zien. Vooral omdat ik dacht dat het een wat goedkoper cadeau was geweest. Totdat ik hem omdeed naar een familiediner en het mijn zus opviel wat ik op m’n nek had hangen.” Marie schrijft dat haar zus haar heel lang aankeek en haar hals goed bestudeerde.

Waarde

“M’n zus vroeg me – na lang staren – waar ik de ketting vandaan had. Ik was vooral blij dat ze het had opgemerkt, en ik vertelde haar dat het een cadeau was”, aldus Marie. “Verder dacht ik er niet heel veel meer over na, totdat m’n zus ineens zei dat de ketting heel veel waard is. Ik zal niet in detail treden, maar het is genoeg voor mij om er een beetje van te kunnen verdienen om mijn familie te onderhouden óf om het in de familie te houden als ‘dure’ ketting.”

Egoïstisch

Een tijdje ging voorbij en Marie kreeg ineens een berichtje van Manon die haar de ketting als cadeau had gegeven. “Waarschijnlijk had ze van familie of vrienden gehoord hoeveel de ketting waard was”, schrijft Marie. “Ze vroeg me of ik de ketting terug wilde geven omdat zij het blijkbaar ook had gekregen van een familielid. Ze legde me uit dat ze dacht dat het een goedkoop ding was en er daarom niet veel waarde aan hechtte.” Marie trapte er niet in en vertelde dat ze de ketting niet teruggaf.

“Manon noemde me egoïstisch en zei dat de ketting eerst van haar was, en dat ze geen idee had van de waarde ervan. Mijn man en zus zeggen dat ze het nooit als cadeau had moeten geven aan mij, maar ik weet dat ze het geld goed kan gebruiken. Maar toch weet ik niet of ik haar verhaal moet geloven…” Wat vind jij dat Marie moet doen?

*Alle namen in dit stuk zijn verzonnen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam After-Operation6230.

Lees ook: ‘Is het erg dat ik alcohol drink in het bijzijn van mijn zwangere vrouw?’

Artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels