‘Mijn vrouw wil dat ik kies tussen mijn dochter en mijn stiefzoon’

Dilemma-afstudeerceremonie-dochter-bruiloft-stiefzoon

De afstudeerceremonie van de dochter van Bart is op dezelfde dag als de bruiloft van zijn stiefzoon

Als je kind gaat trouwen of afstudeert, zijn dat bijzondere gebeurtenissen waar je als ouder graag bij wil zijn. De Amerikaanse Bart heeft samen met zijn vrouw Laura een samengesteld gezin en staat nu voor een dilemma. De afstudeerceremonie van zijn dochter is namelijk op dezelfde dag als de bruiloft van zijn stiefzoon. Bart weet meteen waar hij voor kiest, maar krijgt daar allesbehalve goede reacties op. 

Hecht gezin

Bart heeft uit een eerder huwelijk dochter Traci (22) gekregen. De moeder van Traci is overleden en Bart is het enige familielid waar ze nog contact mee heeft. Hierdoor hebben ze een sterke band. Laura heeft uit een eerder huwelijk zoon Sean (24) gekregen. Bart kent hem al sinds zijn zeventiende en met zijn vieren vormen ze een hecht gezin. Traci studeert in mei af en heeft ruim van tevoren bij Bart en Laura aangegeven op welke datum de ceremonie gehouden wordt. Sean is verloofd en is druk bezig met het plannen van zijn bruiloft. Wanneer Sean en zijn verloofde de datum van de bruiloft vertellen, weet Bart niet wat hij hoort. Het is namelijk op exact dezelfde dag als de afstudeerceremonie van Traci.

Lange reistijd

“Iets wat Sean wel degelijk wist”, reageert Bart op het forum Reddit. “Mijn vrouw had niet door dat beide evenementen op dezelfde datum zijn, tot ik haar op het probleem wees”. Sean deelde aan Bart en Laura dat hij de datum van de afstudeerceremonie wist, maar dat zijn verloofde en haar moeder een locatie op het oog hebben en de locatie alleen die datum te reserveren was. “Laura wuifde het probleem weg met de oplossing om beide evenementen op dezelfde dag te doen en heen en weer te rijden, maar dat ga ik niet doen. Traci woont in een andere stad en daardoor zijn we meer dan vier uur onderweg. Hierdoor missen we een deel van de bruiloft of de afstudeerceremonie.”

Uitstellen

Sean had de oplossing gevonden en stelde voor dat ze de afstudeerceremonie van Traci moeten uitstellen. Echter, is de afstudeerceremonie van Traci georganiseerd vanuit school en is het niet mogelijk om dit op een andere dag te plannen. Volgens Bart hoort Sean te weten dat je de afstudeerceremonie niet zomaar kunt uitstellen voor een bruiloft. Zodra Bart aangeeft niet naar de bruiloft te gaan omdat zijn dochter dan afstudeert, steunt zijn vrouw hem hier niet in. Bart: “Laura zei dat ik overduidelijk Traci belangrijk vind en de bruiloft van Sean en zijn verloofde naar beneden praat.” Hier was Bart het niet mee eens: “Laura moet niet van mij verwachten dat ik de afstudeerceremonie van mijn dochter mis, omdat Sean geen andere datum wil plannen.”

In het nauw gedreven

Na een tijdje gaat Sean kwaad naar huis, maar de ruzie tussen Bart en Laura gaat verder. Laura vindt namelijk dat Bart de gevoelens van Sean heeft gekwetst door duidelijk te maken dat Traci het ‘gouden’ kind is. “Door de reactie van Laura, voel ik mij in het nauw gedreven en weet ik nu niet meer niet hoe ik iedereen tevreden kan stellen. Ik wil namelijk naar beide evenementen, maar ga de afstudeerceremonie van mijn dochter niet missen. Traci kan er namelijk niets aan doen dat haar afstudeerceremonie op dezelfde dag valt als de bruiloft van Sean en zijn verloofde”, aldus Bart. Wat zou jij Bart aanraden?

*Bart en Laura zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De man deed zijn verhaal op het forum onder de naam EddiesGarage11.

Lees ook: ‘Mijn man is depressief en is het zoeken naar werk helemaal zat’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels