Zo komt jouw koffer als eerste van de bagageband

bagageband

Nooit meer wachten bij de bagageband!

Reizen is soms al vervelend genoeg. Je maakt de lange reis naar het vliegveld, moet daar urenlang in verschillende rijen staan en zit vervolgens in elkaar gepropt in een veel te kleine vliegtuigstoel met veel te weinig beenruimte en vies vliegtuigeten. Als je pech hebt moet je ook nog eens wachten op je koffer bij de bagageband. En die koffer, die lijkt altijd als laatste te komen. Gelukkig kun je er met dit trucje voor zorgen dat jouw koffer als eerste de bagageband oprolt.

Fragile
Vraag wanneer je je koffer incheckt bij de incheckbalie of de medewerkster er een sticker met ‘fragile’ op wil plakken. Deze stickers kun je natuurlijk ook zelf ergens kopen en op je koffer plakken. Volgens reiswebsite Travel and Leisure zorgt de sticker ervoor dat het vliegtuigpersoneel dat de koffers inlaadt jouw koffer met uiterste zorg behandelt. Dit betekent dat ze jouw koffer waarschijnlijk als laatste het vliegtuig inladen, aangezien de koffer – en inhoud – dan de minste kans hebben om beschadigd te worden.

First in, first out
En de koffers die als eerste ingeladen worden, worden natuurlijk ook als eerste uitgeladen en op de bagageband gelegd. Zo kun jij ervoor zorgen dat je als eerste je koffer kunt bemachtigen. En als leuke bonus is er met jou koffer ook nog voorzichtig omgegaan door het personeel! Een echte win-winsituatie dus.

Dit vind je misschien ook leuk: voedselexpert onthult: dit vliegtuigvoedsel is wél lekker om te eten!

Bron: Elle | Beeld: Unsplash