Laat je kerstboom er weer voller uitzien met deze tips en tricks

kerstboom

Hallo volle kerstboom!

De Sint is nog niet weg, maar menig Nederlander wacht niet meer tot hij de boot terug naar Spanje pakt. We zien steeds sneller kerstbomen in de woonkamers staan en eigenlijk vinden we dat helemaal niet erg. Wat wel vervelend is, is dat je kunstboom jaarlijks steeds wat uitdunt, wat natuurlijk de look van je boom verandert. Toch zijn er een aantal handige tips en tricks om je kerstboom net weer wat voller te laten lijken.

Voorzichtig

Allereerst is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met je boom als je hem na een jaar weer van de zolder haalt. Als je ‘m na een jaar namelijk weer uit de doos haalt, kan je boom er nogal verkreukeld uitzien. Het is dus verstandig om je kerstboom – het liefste per takje – aandacht te geven tijdens het uitpakken en opzetten, zo voorkom je de meeste uitval.

Roest- en kale plekken

Daarna is het slim om je boom grondig te onderzoeken op roest- en kale plekken. Als je deze spot, kun je het beste een bus spuitverf kopen om je boom er weer zo goed als nieuw uit te laten zien. Werkt dit voor jou boom nou niet? Dan is er nóg een optie om je boom wat frisser te laten lijken door middel van nepsneeuw. Spray gewoon op de kale plekken wat nepsneeuw en je zult meteen zien dat je kerstboom er een stuk voller uitziet!

Decoratie

Andere manieren om je kerstboom voller te laten lijken, is natuurlijk decoratie. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een lange kerstslinger die je om de stam van je kerstboom wikkelt, om je boom voller te laten lijken. Daarnaast kan je ook kiezen voor kraalsnoeren om het effect te krijgen van een vollere boom. Tip: leg deze snoeren diep in je kerstboom en af en toe wat meer naar voren, zo creëer je ook een volle look.

Kerstballen

Natuurlijk weten we allemaal dat je je boom voller kan laten lijken met een heleboel kerstballen, en dat is ook zeker waar. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je lekker moet gaan variëren met kleuren, vormen en groottes. Nóg beter: ga voor glitterende, matte en glanzende kerstballen, die reflecteren namelijk allemaal op hun eigen manier op de lichtjes in je boom. Hallo volle boom!

Lees ook: Wist je dat deze 2 factoren je relatie kunnen verstoren?

Artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels