Met make-up op de zon in? Dat kan met deze handige beautytips!

make-up zon tips

Onmisbare tips tijdens het warme zomerweer

We kennen allemaal de problemen die het warme weer met zich meebrengt als het gaat om het dragen van make-up. Foundations lopen uit en verstoppen de huid, mascara blijft niet meer op z’n plek zitten en aan de lippenstift kunnen we maar beter helemaal niet meer beginnen. Gelukkig helpen deze beautytips je de zomer door!

Zo zie je er zelfs op de snikhete dagen goed uit!

Gelakte nagels

In de zomerperiode zien we onze teennagels een stuk vaker dan in de winter. Dan willen we natuurlijk wel een mooi kleurtje op de nagels hebben. Maar dat lakken in de zomer, dat valt nog niet altijd mee. De nagellak droogt niet zo snel als je zou verwachten en voor je het weet zijn je teennagels een grote ravage. Dé tip voor de perfect gelakte nagels is om na het lakken je tenen in een teiltje met ijswater te houden. Je zal zien dat je nagellak binnen mum van tijd is uitgehard en zo kun jij zo snel mogelijk weer je zomerse schoeisel dragen. Deze tip werkt natuurlijk ook goed voor je pas gelakte vingernagels!

Mascara

Mascara is een van de make-up items die hels kunnen zijn op een warme zomerdag. Vaak gebruiken we in de zomermaanden een waterproof mascara die ervoor zorgt dat je mascara op z’n plek blijft zitten. Is jouw favoriete mascara echter niet in een waterproof variant? Dan kun je ook kiezen voor een speciale transparante topcoat die je over je mascara aanbrengt. Deze topcoat beschermt je de hele dag tegen (zwembad)water en warmte. Meerdere merken als Clarins, Givenchy, YSL, Beauté en Nyx verkopen zo’n topcoat.

Kokosolie

Niet alleen je huid heeft veel te verduren tijdens de warme dagen, ook je haar heeft het zwaar. Haar droogt door de warmte snel uit en daarom is het extra belangrijk om je haren regelmatig een goede opkikker te geven in de zomerperiode. Zo kun je bijvoorbeeld wekelijks zelf een haarmasker maken. Vul een schaaltje met wat kokosolie, verwarm deze kort in de magnetron en verdeel de olie door de punten van je haar. Laat de kokosolie een uurtje intrekken en spoel het vervolgens grondig uit met lauwwarm water. Je kan de olie ook aanbrengen vlak voordat je naar het strand gaat voor extra bescherming tegen uitdroging. Verdeel de olie door je haarpunten, knoop je haar in een knot en zet het vast met een elastiekje. Zo heb je de hele dag geen last van je haar én blijft het goed beschermt tegen de zon!

Lees ook: Dit is de reden dat er een ‘zakje’ aan de binnenkant van je onderbroek zit

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bronnen: Nouveau | Beeld: Pixabay