Moeder: ‘Ik wil niet op het kind van mijn zoons vriendin passen’

moeder

‘Ik wil geen grote verantwoordelijkheden meer’

De 21-jarige zoon van Mia* woont sinds kort op zichzelf, nadat hij kort daarvoor een meisje leerde kennen. Toen ze elkaar ontmoetten was zij al negen maanden zwanger en stond ze op het punt om te bevallen. Nu het kindje er is, wordt Mia gevraagd om op te passen. Maar aangezien het niet haar kleinkind is, ziet ze dit niet zitten.

Zwangere vriendin

“Mijn zoon is bijna zes weken geleden uit huis gegaan”, begint Mia haar verhaal op het forum Reddit. Vlak daarvoor leerde hij zijn nieuwe liefde kennen. “Een maand geleden ontmoette hij een aardige jongedame. Ze was toen negen maanden zwanger”, vertelt de vrouw. “Niet veel later werd de baby geboren, een prachtig klein meisje, en ik was erg blij voor haar.” Toch vindt Mia het apart dat haar 21-jarige zoon nu met een vrouw en kind woont. “Ik vind het een beetje raar, maar het is niet mijn leven en mijn zoon is ‘verliefd’. Als het hem gelukkig maakt, vind ik het prima.”

Emotionele steun

De vader van het kindje is niet meer in beeld. Toch rusten de ‘lasten’ van het kindje niet op de rug van Mia’s zoon. “Hij is niet financieel verantwoordelijk voor de baby, en dat vindt het meisje prima”, legt de moeder uit. “Hij is er voor emotionele steun.” Zijn vriendin heeft een goede baan, dus er zijn geen geldzorgen binnen het gezinnetje. Inmiddels is haar zwangerschapsverlof bijna voorbij en moet de kersverse moeder binnenkort weer gaan werken. En daar is het ‘probleem’ van Mia ontstaan.

Oppassen

“Ze stuurde me vandaag een berichtje dat ze binnenkort weer gaat werken en een oppas nodig heeft”, vertelt Mia. “Haar moeder kan sommige dagen op de baby passen, maar niet alle dagen. Ze wilde weten of ik bepaalde dagen van 14.00 tot 22.00 uur op de kleine meid kan passen.” Daar heeft Mia ‘nee’ op gezegd, al voelt ze zich hier nu slecht over. “Het is lastig. Ik heb een paar weken geleden gezegd dat ik soms op bezoek zou komen om naar de baby te kijken, maar ik wil nergens aan vastzitten. Ik heb net mijn vrijheid terug. Mijn leven draait al 21 jaar om mijn zoon”, legt de moeder uit.

“Ik was een alleenstaande moeder, maar ik heb nu mijn eigen plannen. Ik wil geen grote verantwoordelijkheden meer – en eerlijk gezegd is de baby niet echt mijn kleinkind, ook al zeggen ze dat ik haar oma ben. Ze heeft me niet teruggebeld en nu voel ik me slecht”, geeft Mia toe. Op het forum vraagt de vrouw of het erg is dat ze niet op het kind van haar zoons vriendin wil passen. Wat vind jij?

*Mia is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet ze haar verhaal onder de naam u/MsGibberish.

Lees ook: ‘Mijn vriendin is overstuur omdat ik niet bij haar wil komen wonen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels