‘Mijn vriendin is overstuur omdat ik niet bij haar wil komen wonen’

wonen

‘Ik ben er niet in geïnteresseerd om vroeg op te staan ​​en koeien te voeren’

Alex* (42) en zijn vriendin (40) zijn ruim een jaar samen en denken na over de toekomst. Ze hebben alleen allebei een totaal andere kijk op hoe dat eruit gaat zien, zo blijkt uit een recent gesprek tussen de twee. Zij wil dat Alex bij haar op de boerderij komt wonen, maar dat ziet de man niet zitten. 

Boerderij erven

“Mijn vriendin en ik zijn iets meer dan achttien maanden samen en allebei gescheiden”, begint Alex zijn verhaal op het forum Reddit. “Zij heft drie jongere kinderen, ik heb zelf oudere kinderen die al het huis uit zijn.” De twee wonen nog niet samen, maar daar denken ze wel over na. “Mijn vriendin zal de boerderij van haar moeder erven als haar moeder overlijdt”, vertelt de man. “We hadden het laatst over de toekomst. Ze wil trouwen en daarna samenwonen op de boerderij, als haar moeder er niet meer is.” Dat ziet Alex alleen heel anders…

Vroeg opstaan en koeien voeren

Alex vertelde zijn vriendin dat hij niet naar de boerderij wilde verhuizen. “Ik zei dat ik er niet in geïnteresseerd ben om vroeg op te staan ​​en koeien en hun ander vee te voeren”, legt hij uit. “Ze zei dat we iemand konden aannemen om dat te doen, maar voor mij blijft het een nee.” Als haar moeder overlijdt, blijft haar stiefvader over – die niks over de boerderij te zeggen heft. “Ik ben niet geïnteresseerd in diezelfde positie”, aldus Alex. “Een andere reden is dat ze geen grenzen heeft met haar ex-man.”

Ex over de vloer

Alex’ vriendin en haar ex zijn al zes jaar gescheiden, maar zien elkaar nog regelmatig. “Ik heb haar laten weten dat ik daar niet blij mee ben. Ze kan hem zelfs niet zover krijgen dat zijn post en zakelijke pakketten niet naar haar huis gaan”, vertelt hij. “Afgelopen weekend ging ik naar haar huis en toen stond haar ex geparkeerd op de oprit, zo pontificaal dat er niemand meer naast kon staan. Toen ik het huis binnenging, lag hij op de bank te chillen.”

Alex vertelde haar dat hij daar geen zin in had. “Ze vroeg me wat ik zou doen als ze per se wilde dat we gingen samenwonen. Ik vertelde haar dat ik dat zou willen, maar niet bij haar thuis. Zij en de kinderen kunnen bij mij intrekken. Ik zei dat ik niet in haar huis zou gaan wonen omdat er geen grenzen zijn met haar ex. Nu is ze helemaal van streek. Wat moet ik doen?”

*Alex is niet de echte naam van de man. Op Reddit doet hij zijn verhaal onder de naam u/Busy-Recording-1911.

Lees ook: ‘Mijn zus is boos dat ik niet al haar kinderen uitnodigde voor mijn bruiloft’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels